Verbatim komt met NVMe- en SATA-ssd’s in M.2-formaat

Alieke van Sommeren
0

Verbatim is vooral bekend van usb-opslag als geheugenkaarten en usb-sticks. De fabrikant komt nu met de Verbatim Vi3000 NVMe PCIe M.2-reeks ssd’s en de Vi560 S3 M.2-ssd’s met sata-snelheid.

Verbatim’s Vi3000 NVMe PCIe M.2 ssd’s halen volgens de fabrikant lees- en schrijfsnelheden tot 3100 en  2900 MB/s. De sata-Vi560’s halen de bij sata gebruikelijke max van 560 MB/s bij het lezen en 520 MB/s bij het schrijven.

Beide series komen in capaciteiten van 256 en 512 GB en1 TB. De PCIe-ssd’s kunnen oplopend in capaciteit 120, 240 en 480 TB halen als TBW, bij de SATA versies loopt dit op van 110 TB via 240 TB naar 450 TB. Alle ssd’s hebben een garantie van drie jaar.

De Vi560 S3 M.2-serie verschijnt binnenkort in de winkels, de Vi3000 NVMe PCIe-reeks moet in mei op de markt verschijnen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de wekelijkse c't nieuwsbrief en blijf bij op IT-gebied! Haal optimaal rendement uit je hard- en software en leer over nieuwe technologieën. Met achtergrondartikelen, workshops, tests, aanbiedingen en meer.

Meer over

HardwareSSD

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

De Philips Hue Matter-ondersteuning is dan eindelijk uitgerold

Enige tijd geleden schreven we nog over waarom de smarthome-standaard Matter niet van de grond komt, maar nu begint het balletje eindelijk te rollen. ...

Met deze Odido aanbieding kun je flink besparen op internet en tv

Ben je op zoek naar een goede deal voor je internet en tv abonnement omdat je bijvoorbeeld wilt besparen op internet en tv of omdat je gaat verhuizen?...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er