Valve Steam Link draait nu op Raspberry Pi

Daniel Dupré
0

Steam Raspi

Het is nu mogelijk met de Steam Link-app games via de Raspberry Pi vanaf je game-pc naar de tv te streamen.

Valve heeft een bèta-versie van Steam Link beschikbaar gesteld voor de Raspberry Pi. Volgens de aankondiging op het Steam-forum werkt de app op de modellen 3 en 3B+, mits daar Raspbian Stretch op is geïnstalleerd. Met Steam Link kun je games die op je computer draaien naar tv’s en andere apparaten streamen. Volgens berichten van gebruikers zou de app ook werken op het retro gaming-platform RetroPie.

Valve had eerder nog een eigen streaming box in hun assortiment. Eind november heeft Valve echter aangekondigd dat het bedrijf de productie van de streaming box ging staken en alleen nog de bestaande voorraad zou verkopen. Dankzij de Steam Link-app voor Android is er nu een alternatief om games op tablets en smartphones te streamen. De app wordt ook op diverse smart-tv’s voorgeïnstalleerd. Een versie voor iOS is vooralsnog niet verschenen.

 

Tips en workshops voor de Raspberry Pi vind je in Het Ultieme Raspberry Pi Handboek 2019

Meer over

Gaming

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Pre-order nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

NordVPN aanbieding: dit is dé deal die jij nodig hebt van deze VPN-dienst

Ben je op zoek naar een goede NordVPN aanbieding? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Wij hebben dé deal voor jou gevonden voor NordVPN die je via de ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er