Tesla powerbank voor smartphones uitgebracht

Marco den Teuling
0

Bij een recent event lanceerde Tesla een elektrische vrachtwagen en een nieuwe sportwagen. Maar in de webwinkel van het bedrijf verscheen nog een nieuw product: de Tesla Powerbank. Dit is een externe batterij voor je smartphone of tablet, die het vooral van het design en van Tesla-liefhebbers moet hebben.

De nieuwe powerbank verscheen niet op het toneel bij het Tesla-event. Alle aandacht ging daar naar de nieuwe truck en de nieuwe Roadster sportwagen. Toch is het niet vreemd dat Tesla ook een powerbank uitbrengt. Deze powerbank gebruikt eenzelfde cel als in de Tesla Model S en andere auto’s zit verwerkt. Maar voor je smartphone of tablet is een enkele cel (net) genoeg.

Tesla PowerbankSpecificaties Tesla Powerbank

De Tesla Powerbank heeft een capaciteit van  3.350 mAh en is gebaseerd op een enkele 18650-cel zoals in de Model S zit. De powerbank meet  10,8 x 3 x 2,3 cm en heeft een enkele usb-ingang om hem op te laden. Verder is er een status-led aanwezig en uitgangen voor het opladen van een iPhone (Lightning-poort) of andere smartphone (micro-usb). De uitgang ondersteunt een spanning van 5V bij maximaal 1,5 ampere. Quick Charge is niet aanwezig. De specificaties zijn dus niet al te indrukwekkend, zeker voor de prijs van 45 dollar zijn er veel betere powerbanks verkrijgbaar.

Pluspunten

De Tesla Powerbank heeft wel een paar pluspunten. Het design is een kwestie van smaak, maar kan zeker Tesla-liefhebbers aanspreken. Het is geënt op Tesla’s supercharger-monument bij de Tesla Design Studio. Praktisch is dat laadkabels voor Lightning of micro-usb in de zijkanten zitten verwerkt. Je hoeft geen losse lader mee te nemen en kunt zowel iPhones als Androids opladen. Daarnaast is het apparaat door het slanke ontwerp vrij makkelijk mee te nemen. Tesla zal de Powerbank hopelijk ook vlotter kunnen leveren dan zijn elektrische auto’s: de Tesla Gigafactory produceert in ieder geval genoeg van de 18650-cellen waar de powerbank op is gebaseerd.

Maatje groter

De capaciteit van de Tesla powerbank is misschien wat beperkt, maar om je huis van stroom te voorzien heeft het bedrijf een maatje groter in huis. De nieuwe Powerwall 2 heeft een capaciteit van 13,5 kWh (ruim 800 keer die van de Tesla Powerbank) in een apparaat van 115 x 75,5  x 15,5 cm.  De Powerwall 2 kan energie opslaan als je eigen zonnepanelen hebt. Het apparaat is via Tesla maar bijvoorbeeld ook via energieleverancier Eneco verkrijgbaar.

 

Meer over

Smartphones

Deel dit artikel

Marco den Teuling
Marco den TeulingHad als eerste eigen computer ooit een 16-bit systeem, waar van de 48 kilobyte toch echt niet ‘genoeg voor iedereen’ was. Sleutelt graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen. Vindt ‘Software as a Service’ een onbedoeld ironische naamgeving.

Lees ook

Met deze nieuwe Ziggo aanbieding hoopt de provider op nieuwe klanten

Vorig jaar schreven we al over zowel de KPN inflatiecorrectie 2023 als de Ziggo inflatiecorrectie 2023 die niet bij iedereen in de smaak was gevallen....

Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er