‘Talk to the band’

Noud van Kruysbergen
0

ct_talkbandHet Chinese Huawei heeft op het World Mobile Congress in Barcelona een fitness-armband gepresenteerd met geïntegreerde Bluetooth-headset. Het apparaat houdt het aantal stappen bij en de verbrande calorieën en laat alle gegevens op een 1,4-inch OLED-display zien. En o ja, hij laat  ook de tijd zien. Wanneer je een telefoontje krijgt, haal je de headset uit de rubberen armband.

De TalkBand B1 doet denken aan de Fitbit en heeft ook vergelijkbare functies. Gedurende de dag telt hij het aantal stappen en berekent daaruit hoeveel calorieën je verbrand hebt. ’s Nachts registreert de armband automatisch hoe lang je geslapen hebt. De accu moet het 14 dagen in stand-by en 6 dagen bij normaal gebruik kunnen uithouden. Om de Talkband makkelijker aan je smartphone te koppelen, zit er ook nog een NFC-chip in. Huawei noemt een prijs van 100 euro voor dit slimme armbandhorloge.

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

KDE Plasma 6: dit is alles wat je moet weten over deze nieuwe versie

Met Plasma 6 heeft het KDE-team zijn bureaubladomgeving gemoderniseerd zonder deze op zijn kop te zetten. Veel veranderingen zijn uitgevoerd aan de ba...

AVM en Huawei leggen geschil bij over wifi-patenten

AVM en Huawei hebben hun geschil over recente wifi-patenten, waar we eerder over hebben geschreven, bijgelegd. Ze zullen de aanpassingen in de firmwar...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er