Synology – RT6600 ax router met Wi-Fi 6 en update voor SRM uitgebracht

Redactie
0

Synology komt met de RT6600 ax, een WiFi 6 router met hoge snelheden en betere beveiliging. Met het nieuwe SRM (Synology Router Manager) 1.3 kunnen meer apparaten aangesloten worden en is de bescherming van gebruikers sterk verbeterd, en bij kinderen kunnen de mogelijkheden naar wens ingeperkt worden.


synology rt6600 router


Synology’s eerste Wi-Fi 6-gecertificeerde router, RT6600ax heeft betere gegevenscodering, bundelvorming, planning en signaalisolatie. Een 2,5GbE-poort, configureerbaar voor WAN- of LAN-implementatie, stelt gebruikers in staat gebruik te maken van Multi-Gig internetverbindingen of krachtige apparaten zoals een NAS, evenals een snelle draadloze backhaul.

 • Een quad-core 1,8 GHz processor zorgt voor hoge verbindingssnelheden en een snelle werking, zelfs wanneer meerdere apparaten zijn aangesloten en alle functies zijn ingeschakeld.
 • Tri-band technologie werkt samen met Smart Connect om de distributie van apparaten te optimaliseren en knelpunten in de gegevensoverdracht te elimineren.
 • Compatibiliteit met het onlangs gelicentieerde 5,9 GHz-spectrum ontsluit niet-DFS-kanalen op 80 en 160 MHz voor een gecombineerde 6,6 Gbps aan draadloze doorvoer
 • Hogere gelijktijdige verbindingen
 • Snellere VPN-serverprestaties.

De review van de RT6600ax staat volgende maand in c’t 7


Ontvang gratis meer nieuws over routers en Wi-Fi 6

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.RT6600ax heeft SRM 1.3, de nieuwste versie van Synology’s besturingssysteem voor routers. Synology stelt dat SRM 1.3 voldoet aan de vraag naar betere beveiliging en meer flexibiliteit die kenmerkend is voor de moderne netwerkomgevingen.

 • Optie om tot vijf afzonderlijke netwerken te creëren, elk beschikbaar voor het mappen van maximaal drie Wi-Fi-SSID’s,
 • Maakt het eenvoudig om de beveiliging te versterken bij het beheer van multifunctionele netwerkomgevingen.
 • One-way firewallregels kunnen onafhankelijk voor elk netwerk worden geconfigureerd om de connectiviteit van en naar minder veilige apparaten, zoals IoT-apparatuur, te beperken.
 • Vereenvoudigde ondersteuning voor de 802.1q-standaard de integratie in bestaande netwerken in router-, AP- en meshconfiguratie.

Met de nieuwste update heeft SRM webfiltering, verkeersbeheer en toegang op afstand.

Safe Access
Per gebruiker kunnen profielen worden geconfigureerd om de tijd die online wordt doorgebracht te beperken of het browsen te blokkeren. Apparaten die aan hetzelfde profiel zijn toegewezen, delen dezelfde set regels voor internettoegang, zonder dat herhaalde handmatige configuratie nodig is.

Functies voor ouderlijk toezicht omvatten het beperken van de gebruikstijd van internet, het uitfilteren van hele categorieën websites of specifieke domeinen. De beveiliging wordt verbeterd door netwerkbrede dreigingsblokkering via DNS & IP Threat Intelligence Database en ondersteuning voor Google Safe Browsing.

VPN Plus

Werknemers die op afstand werken en hybride teams kunnen gebruik maken van

 • SRM’s reeks van remote connectivity tools om toegang te krijgen tot intranet-only websites rechtstreeks vanuit hun browser (WebVPN),
 • Het opzetten van high-performance verbindingen met een speciale klant over verschillende protocollen (SSL VPN),
 • Het overbruggen van meerdere locaties voor het eenvoudig delen van middelen over verschillende netwerken (Site-to-Site VPN)
 • Het op afstand bedienen van apparaten die geschikt zijn voor de RDP / VNC-standaard (Remote Desktop).


Mobiel beheer

Met de gereviseerde mobiele app, de DS router, is netwerkbeheer onderweg mogelijk. De 2.0 versie heeft functionaliteiten die voorheen alleen voor SRM beschikbaar waren, zoals:

 • Het aanmaken van nieuwe draadloze netwerken
 • Het configureren van webfiltering en ouderlijk toezicht
 • Het instellen van schema’s voor verkeersbeheer.

RT6600ax is vanaf 11 mei te koop voor €269 (exclusief BTW).

 

 

Meer over

Routers

Deel dit artikel

Lees ook

NAS met ssd en uitbreidingsmogelijkheden: Synology DS720+ review

De DS720+ van Synology is een flexibel inzetbare NAS met ssd als optie voor een nog snellere werking. Een korte review van deze flexibele NAS.

NAS met AMD-processor: Synology DS1621+ getest

De DS1621+ biedt ruimte aan zes schijven en is de eerste NAS met AMD-processor van Synology. Een korte test van deze NAS voor zes schijven (met upgrad...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er