NVR NAS Synology DVA1622 – met AI voor gezichtsherkenning en meer

Redactie
0

In plaats van een alleen voor videobewaking geschikte netwerkvideorecorder (NVR), kun je ook een NAS met bewakingsfuncties gebruiken. De NVR NAS Synology DVA1622 beschikt bovendien over AI voor gezichtsherkenning en andere functies.

Fabrikant van netwerkopslag Synology biedt nieuwe hardware voor videobewaking: anderhalf jaar na de DVA3221 (een NVR NAS model met vier harddisk bays en Nvidia Nvidia GTX 1650 graphics) heeft Synology nu de DVA1622 geïntroduceerd.

Echte NVR NAS

De Synology DVA1622 wordt geleverd in een klassiek desktop NAS-chassis, biedt plaats aan twee harde schijven en kan, volgens de fabrikant, tot 16 videostreams tegelijkertijd opnemen.

Gangbare NAS-modellen van Synology en andere fabrikanten bieden ook NVR-mogelijkheden, maar de DVA1622  is hier echt specifiek geschikt voor: terwijl een gangbare Synology NAS wordt geleverd met slechts twee cameralicenties, zijn er bij de DVA-serie acht licenties inbegrepen.

Je hoeft dus alleen extra licenties aan te schaffen als je aan het opnemen van acht aangesloten camera’s niet genoeg hebt.

DVR NAS Synology DVA1622

Video’s analyseren met AI

De speciale kenmerken van het apparaat zijn GPU-versnelde AI-functies voor zaken als zoals gezichtsherkenning en en nummerplaatherkenning, inbraakdetectie of maskerdetectie. De AI-analyse vindt op de NAS plaats, de data hoeft niet naar internet.

Bovendien heeft het apparaat een HDMI-uitgang. Die kan worden gebruikt voor het weergeven van een NVR-gebruikersinterface en en kan worden bediend via muis en toetsenbord (via usb-aansluitingen op de NAS). Een computer voor het bekijken van beelden en beheren van de NAS is dus niet nodig.

De AI-gebaseerde video-analyse, de DVA1622 en de Surveillance Station 9.0 software worden ook toegelicht in onderstaande video.

Overige kenmerken en prijs

In het hart van het apparaat zit een Intel Celeron J4125 met 6 GB DDR geheugen. De geïntegreerde geïntegreerde GPU van de processor, een Intel UHD Graphics 600, verzorgt de AI-functies.

Usb-accessoires – zoals een muis en toetsenbord – kunnen worden aangesloten via USB 3.0-aansluitingen. Aansluiten op het netwerk gaat via een gigabit-ethernetpoort. Het stroomverbruik van de DVA1622 zou ongeveer 20 watt zijn.

De DVA1622 moet vanaf juli beschikbaar zijn. Volgens Synology zal de NAS circa 650 euro kosten – exclusief opslagmedia. Dat is beduidend minder dan de in het begin genoemde DVA3221, die rond de 3000 euro kost.

Blijf op de hoogte van nieuwe hardware en reviews, lees c't 04/2024

Meer over

AINASvideo

Deel dit artikel

Lees ook

Met deze Viaplay aanbieding kijk je met 20 procent korting naar o.a F1

Wil je graag met een leuke korting naar Formule 1, Premier League of Bundesliga voetbal kijken? Normaal gesproken kost dit 15,99 euro per maand, maar ...

Asus community event met onze lezers

Op woensdag 21 maart organiseerde Asus een event om hun nieuwe line-up van laptops te laten zien, waaronder de nieuwe Asus ZenBook Duo. Wij mochten ee...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er