Synology BeeStation: een mini NAS-systeem speciaal voor leken

Elwin Hodžić
0

De BeeStation van Synology is ontworpen als de meest gebruiksvriendelijke netwerkopslag van de fabrikant. Hierdoor kunnen mensen met minder technische kennis toch nog eenvoudig back-ups maken via een NAS.

Eenvoudige toegang tot private cloud en back-up

Synology introduceert een nieuwe, compacte NAS die gericht is op het vereenvoudigen van de toegang tot de private cloud en gegevensback-up. De BeeStation is specifiek ontworpen voor gebruikers die de voorkeur geven aan een eenvoudige NAS-oplossing. Hij wordt geleverd met een harde schijf van 4 TB en verbonden met netwerk via gigabit-ethernet.


Op de hoogte blijven van nieuwe Synology producten?

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Gebruiksvriendelijke installatie via QR-code

Het vereenvoudigen van het installatieproces voor gebruikers is mogelijk gemaakt door middel van een QR-code. Door de code eenvoudigweg te scannen met je smartphone en de Synology-app te installeren, kun je de BeeStation gemakkelijk configureren.

Gebruikers hebben nu de mogelijkheid om specifieke mappen te kiezen voor synchronisatie via cloudopslag, inclusief integratie met populaire diensten zoals OneDrive, Google Drive en Dropbox.

Toegangsopties

De BeeStation biedt ondersteuning voor Windows 11 (ook 10), macOS, iOS en Android. Gebruikers hebben ook de mogelijkheid om toegang te krijgen tot de NAS-interface via verschillende webbrowsers. Hierdoor wordt de flexibiliteit vergroot bij het beheren van gegevens, ongeacht het apparaat of besturingssysteem dat wordt gebruikt.

Veilig delen met vrienden, familie of collega’s

Gebruikers die de BeeStation willen delen met vrienden, familie of collega’s, kunnen uitnodigingslinks versturen. Hiermee kunnen ze afzonderlijke opslagruimte toewijzen en zo de toegang tot gegevens strikt controleren.

Uitbreidbare opslag via USB

Met USB type-A- en type-C-poorten, beide met een snelheid van 5 Gbit/s, kan de opslagruimte van de Synology BeeStation worden uitgebreid. Het is echter belangrijk op te merken dat Synology geen ondersteuning biedt voor het vervangen van de interne harde schijf.

Prestaties en leveringsinformatie

De BeeStation maakt gebruik van de ARM-processor Realtek RTD1619B met vier Cortex-A55-kernen en één GB DDR4 RAM. De Beestation zal verkrijgbaar zijn vanaf ongeveer 6 maart 2024. De prijs zal naar verwachting rond de 250 euro liggen.

Belangrijk om rekening mee te houden

Gebruikers dienen zich bewust te zijn van het gebrek aan redundantie bij het gebruik van slechts één gegevensdrager. In het geval van een defecte harde schijf kunnen gegevens verloren gaan. Dit is dus wel iets waar je echt rekening mee moet houden als je besluit om deze NAS aan te gaan schaffen. Sowieso is het ook bij een NAS belangrijk nog een back-up op een andere locatie te hebben.


Op de hoogte blijven van nieuwe Synology producten?

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Meer over

Netwerken

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

AZ – Ajax live kijken? Zo kun je kosteloos deze wedstrijd bekijken

De wedstrijd tussen AZ en Ajax staat voor de deur: vandaag om 16:45 uur nemen de nummer 4 en 5 van de Eredivisie het tegen elkaar op. Wil je de wedstr...

Met deze Odido aanbieding kun je aanzienlijk besparen op internet en tv

Ben je op zoek naar manieren om te besparen op internet en tv? Of het nu gaat om het vinden van een voordelig abonnement of vanwege een recente verhui...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er