Surface vanaf 14 februari in Nederland

Redactie
0

Microsoft heeft aangekondigd, dat het aantal landen waar de Surface Windows RT beschikbaar is, wordt uitgebreid met 13 West-Europese landen. Dat is goed nieuws, want hieronder valt ook Nederland. Vanaf 14 februari moet Microsofts eigen tablet hier verkrijgbaar zijn.

De Surface is een hybride tablet met ARM-processor die speciaal is ontwikkeld voor Windows 8. Op het apparaat draait een afgeslankte versie van het besturingssysteem. Er komen varianten met en zonder toetsenbord (de zogeheten ‘Touch Cover’). Dit toetsenbord is magnetisch aan het tablet te bevestigen. Verder zul je qua geheugen kunnen kiezen uit 32 of 64 GB en kun je de capaciteit met behulp van een micro-SD-kaart uitbreiden. Standaard is Office Home & Student 2013 RT geïnstalleerd.

Jacqueline Smit, Consumer Channel Lead, toonde zich “enthousiast” over de komst van de Surface naar Nederland. “Het is mooi dat de consument nu de Surface zelf kan proberen en ervaren. Ik kijk uit naar de eerste ervaringen met deze multifunctionele Surface.” De adviesprijs van de Surface Windows RT begint bij 486 euro (excl. toetsenbord en 32 GB).

Surface Windows 8 Pro

Daarnaast zal vanaf 9 februari de Surface Windows 8 Pro in de VS en in Canada beschikbaar zijn. Deze tabletvariant is ondermeer voorzien van een Intel Core i5, een volledige Windows 8-versie en heeft een capaciteit van 64 of 128 GB. Daarnaast krijg je er een zogeheten Surface pen bij. De geschatte verkoopprijs begint bij 899 dollar.

Accessoires

Tot slot zijn er nog nieuwe accessoires aangekondigd. Er komen drie verschillende Touch covers (‘Limited Edition’), die zowel als toetsenbord kunnen fungeren en als bescherming voor het display. Ook kunnen we de Wedge Touch muis verwachten. De hardware is vanaf 9 februari beschikbaar in alle landen waarin de Surface momenteel wordt verkocht.

Meer details over de Surface vind je op de gelijknamige website en in c’t 1-2/2013 vanaf pagina 48.

Deel dit artikel

Lees ook

Acer kondigt maar liefst drie nieuwe gaminglaptops aan

Acer lanceert maar liefst drie nieuwe gaminglaptops. Zo introduceren ze de nieuwe Nitro 14 gaminglaptop met processors uit de AMD Ryzen 8040-serie. Oo...

20 jaar Fritzbox: een blik op zowel het verleden als de toekomst

De rode routers hebben zowel in Duitsland als Nederland een aanzienlijke niche veroverd en hebben een loyale schare fans. We kijken in dit artikel nie...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er