Strato lanceert flexibele en schaalbare ServerCloud

Noud van Kruysbergen
0

Hostingbedrijf Strato introduceert ServerCloud, een serveroplossing waarbij klanten alleen betalen voor de resources die ze daadwerkelijk gebruiken. Als flexibel en schaalbaar product vult ServerCloud daarmee het bestaande aanbod aan virtuele en dedicated servers aan.

Met ServerCloud richt Strato zich tot een brede doelgroep die waarde hecht aan serverprestaties op maat. Zo is het product geschikt voor kleine en middelgrote bedrijven die meerdere krachtige servers in één omgeving willen beheren.

ServerCloud kan ook worden ingezet door start-ups en softwaredevelopers, die zijn aangewezen op schaalbaarheid om snel te kunnen groeien. Daarnaast is ServerCloud geschikt voor marketing- en mediabureaus die verschillende klantprojecten, zoals websites en webshops, gescheiden maar toch overzichtelijk willen managen.

Virtuele machines beheren en configureren

ServerCloud stelt gebruikers in staat om servers in de vorm van virtuele machines individueel te configureren en productie- en ontwikkelingsomgevingen gescheiden te houden. Met behulp van snapshots hebben beheerders de mogelijkheid om updates, nieuwe functies en patches uit te proberen en weer ongedaan te maken.

ServerCloud wordt standaard met Linux of Windows geleverd, maar het is tevens mogelijk om eigen besturingssystemen te importeren en te gebruiken.

Flexibel & schaalbaar

Hardwareresources zoals cpu , werkgeheugen en opslagruimte kunnen door de gebruiker zelf worden ingesteld, verhoogd en verlaagd. Virtuele machines zijn op elk moment te installeren en kunnen naar behoefte gestart en gepauzeerd worden.

Klanten behouden daardoor de regie over de serverconfiguratie én de kosten.

Strato ServerCloud

Altijd bereikbaar

Verschillende beheermodules zorgen voor een optimale bereikbaarheid van de servers. Via het monitoring-center kan de beschikbaarheid van servers en hun resources worden bewaakt. Hier hebben gebruikers daarnaast het overzicht over kritische waarden zoals de cpu-belasting en ping-tijden.

Ook kunnen grote aantallen gelijktijdige aanvragen met behulp van een load-balancer over parallel draaiende systemen worden verdeeld.

Pay-per-use

De facturatie van ServerCloud is op basis van het pay-per-use principe. Je betaalt met andere woorden alleen voor de servercapaciteit die je daadwerkelijk gebruikt. In de interactieve factuur kun je bovendien op elk moment je verbruik en ontstane kosten inzien.

 

 


Blijf op de hoogte van de nieuwste informatie en tips!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

 

Uitgebreide achtergrondinfo lees je op je gemak in Het Ultieme Raspberry Pi Handboek 2019

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

CrowPi 2, een Raspberry Pi experimenteersysteem in laptopformaat

Experimenteren met een Raspberry Pi leidt al snel tot een wirwar aan elektronica en kabels. Niet met de CrowPi 2, het experimenteersysteem in laptopfo...

Help COVID-19 bestrijden met je Raspberry Pi

Scripps Research werkt samen met IBM's World Community Grid aan computationele experimenten om mogelijke COVID-19-behandelingen te helpen vinden. Iede...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er