Star Trek pc onthuld door Lenovo

Marco den Teuling
0

Als je liefhebber bent van krachtige pc’s en van Star Trek, heeft Lenovo een mooie pc onthuld. De Lenovo Titanium Enterprise NCC-1701A is een stevige uit metaal opgebouwde pc, in de vorm van een ruimteschip uit de sf-serie. De pc is uiteraard voorzien van led-verlichting en er zit zelfs een mini-projector ingebouwd.

Niet alleen het uiterlijk is bijzonder, ook de specificaties mogen er zijn: de pc is uitgerust met een GeForce RTX 2080 GPU, een Intel Core-i cpu (Coffee Lake), 32 GB DDR4 werkgeheugen een 1 TB M.2-ssd en een harde schijf van 2 TB. Voor snelle verbindingen met het universum is het systeem voorzien van een ethernet-aansluiting en on-board wifi. Maar het gaat natuurlijk om het uiterlijk:

Prijzen voor deze design-pc beginnen rond 2180 dollar. Helaas verschijnt het systeem alleen in China en is niet bekend of het elders te koop zal zijn. Met het design heeft Lenovo in elk geval de bekende slogan van Star Trek in de praktijk gebracht: “To boldly go, where no pc manafacturer has gone before”.

Je eigen (design)pc bouwen? Zie 'De optimale pc' in c't mrt/2018

Meer over

Zelfbouw

Deel dit artikel

Marco den Teuling
Marco den TeulingHad als eerste eigen computer ooit een 16-bit systeem, waar van de 48 kilobyte toch echt niet ‘genoeg voor iedereen’ was. Sleutelt graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen. Vindt ‘Software as a Service’ een onbedoeld ironische naamgeving.

Lees ook

Pizza-avond met de c’t-redactie

Meld je aan voor de pizza-avond met de c’t-redactie

Flink besparen op internet en tv met deze Delta aanbieding voor glasvezel

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er