Spotify vindt nummers via songteksten

Daniel Dupré
0

Muziekstreamingdienst Spotify heeft in de laatste update van zijn smartphone-app een nieuwe functie toegevoegd waarmee gebruikers nummers kunnen zoeken via tekstpassages.

spotify smartphone

Dankzij de update kun je nu in Spotify nummers vinden door een deel van de tekst in de zoekbalk in te voeren. De nieuwe functie is beschikbaar voor zowel Android- als iOS-gebruikers. Daarmee kun je makkelijk een nummer zoeken wanneer er een regel uit een nummer door je hoofd spookt, maar je niet weet hoe het heet of wie het heeft uitgebracht.

De app markeert de nummers die een lyric match hebben met de zoekopdracht. Je typt gewoon de tekst van het liedje in de zoekbalk. Spotify-designer Lin Wang toont in een tweet hoe dit werkt.

Tweet

 

Met deze vernieuwing maakt Spotify een inhaalslag op Apple Music, die sinds 2018 een vergelijkbare functie heeft. In juni bracht de muziekstreamingdienst een update uit van Realtime Lyrics, een functie die ook al beschikbaar is bij Apple Music. Met die update was het mogelijk om in realtime de tekst van een nummer weer te geven terwijl je het afspeelt. Deze uitbreiding was ook al beschikbaar in 2015, voordat Spotify zich afsplitste van Musixmatch.

 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws en de nieuwste online-artikelen? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

 

(Wilhelm Drehling /Daniel Dupré)

Meer app-nieuws lees je in c't 05/2024

Meer over

Audio

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Bestel nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

Windows Terminal Preview 1.21 biedt bufferherstel en virtueel notitieblok

Microsoft heeft de nieuwe Windows Terminal Preview 1.21 uitgebracht na ruim drie maanden. Deze preview introduceert nieuwe en experimentele functies v...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er