Rare sortering Spotify afspeellijst

Daniel Dupré
0

Ik gebruik Spotify en heb daarbij talloze afspeellijsten aangemaakt om de limiet van 10.000 liedjes te kunnen omzeilen. In de bibliotheek van mijn Android-app zijn die playlists echter niet alfabetisch gesorteerd, maar op volgorde van welke ik als laatste afgespeeld heb. Daardoor is het soms wel moeilijk om de gewenste afspeellijst te vinden. Is er niet een manier om die volgorde aan te kunnen passen?

De optie ‘laatst gespeeld’ is inderdaad de standaardinstelling voor de getoonde volgorde in de Spotify-app. Je kunt dat wijzigen door op het menu-item Bibliotheek te tikken en naar Afspeellijsten te gaan. Als je op het scherm met lijsten van boven naar beneden veegt, verschijnt dan de optie ‘Zoeken in playlists’, die normaal gesproken onzichtbaar is.

Spotify

Met de knop Filters stel je in in welke volgorde de afspeellijsten en andere inhoud bij de Spotify-app worden getoond.

Daar kun je zoeken naar specifieke inhoud. Dat werkt overigens ook met de menu-items Artiesten en Albums. Ook verschijnt de knop Filters, waarmee je de standaard sorteervolgorde wijzigt, bijvoorbeeld op alfabet of op de volgorde waarin je muziek hebt toegevoegd.

Meer handige tips lees je in c't okt/2020

Meer over

AudioSoftware

Deel dit artikel

Lees ook

Outlook: datum ontvangen bijlage klopt niet, hoe pas ik dat aan?

Wanneer ik vanuit Outlook een ontvangen bijlage opsla, wordt de oorspronkelijke datum vaak gewijzigd. Bij e-mails binnen het bedrijf niet. Hoe zorg ik...

Laatst gezien verbergen op Whatsapp, hoe stel je dat in?

Ik kan de gewenste optie niet zo snel vinden in WhatsApp. Hoe kan ik 'Laatst gezien' verbergen op WhatsApp, zodat anderen niet kunnen zien wanneer ik ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er