Rare sortering Spotify afspeellijst

Daniel Dupré
0

Ik gebruik Spotify en heb daarbij talloze afspeellijsten aangemaakt om de limiet van 10.000 liedjes te kunnen omzeilen. In de bibliotheek van mijn Android-app zijn die playlists echter niet alfabetisch gesorteerd, maar op volgorde van welke ik als laatste afgespeeld heb. Daardoor is het soms wel moeilijk om de gewenste afspeellijst te vinden. Is er niet een manier om die volgorde aan te kunnen passen?

De optie ‘laatst gespeeld’ is inderdaad de standaardinstelling voor de getoonde volgorde in de Spotify-app. Je kunt dat wijzigen door op het menu-item Bibliotheek te tikken en naar Afspeellijsten te gaan. Als je op het scherm met lijsten van boven naar beneden veegt, verschijnt dan de optie ‘Zoeken in playlists’, die normaal gesproken onzichtbaar is.

Spotify

Met de knop Filters stel je in in welke volgorde de afspeellijsten en andere inhoud bij de Spotify-app worden getoond.

Daar kun je zoeken naar specifieke inhoud. Dat werkt overigens ook met de menu-items Artiesten en Albums. Ook verschijnt de knop Filters, waarmee je de standaard sorteervolgorde wijzigt, bijvoorbeeld op alfabet of op de volgorde waarin je muziek hebt toegevoegd.

Meer handige tips lees je in c't magazine 4/2024

Meer over

AudioSoftware

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Chat GPT werkt niet? Zo omzeil je dat Chat GPT niet bereikbaar is!

Wilde je graag Chat GPT gebruiken maar kreeg je de melding 'Chat GPT is at capacity right now'? Het kan vervelend zijn om te horen dat Chat GPT niet w...

Windows microfoon volume verandert automatisch? Zo los je dit op!

Het kan behoorlijk frustrerend zijn wanneer het microfoon volume automatisch verandert in Windows 10 en Windows 11. In deze hotline geven we je twee o...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er