Rare sortering Spotify afspeellijst

Daniel Dupré
0

Ik gebruik Spotify en heb daarbij talloze afspeellijsten aangemaakt om de limiet van 10.000 liedjes te kunnen omzeilen. In de bibliotheek van mijn Android-app zijn die playlists echter niet alfabetisch gesorteerd, maar op volgorde van welke ik als laatste afgespeeld heb. Daardoor is het soms wel moeilijk om de gewenste afspeellijst te vinden. Is er niet een manier om die volgorde aan te kunnen passen?

De optie ‘laatst gespeeld’ is inderdaad de standaardinstelling voor de getoonde volgorde in de Spotify-app. Je kunt dat wijzigen door op het menu-item Bibliotheek te tikken en naar Afspeellijsten te gaan. Als je op het scherm met lijsten van boven naar beneden veegt, verschijnt dan de optie ‘Zoeken in playlists’, die normaal gesproken onzichtbaar is.

Spotify

Met de knop Filters stel je in in welke volgorde de afspeellijsten en andere inhoud bij de Spotify-app worden getoond.

Daar kun je zoeken naar specifieke inhoud. Dat werkt overigens ook met de menu-items Artiesten en Albums. Ook verschijnt de knop Filters, waarmee je de standaard sorteervolgorde wijzigt, bijvoorbeeld op alfabet of op de volgorde waarin je muziek hebt toegevoegd.

Meer handige tips lees je in c't 05/2024

Meer over

AudioSoftware

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Dit is waarom je niet je ssd moet defragmenteren

Als het gaat om de algemene snelheid van pc's, zijn solid-state schijven, ofwel ssd's, wellicht een van de meest cruciale componenten. Over het algeme...

Wat is een normale cpu temperatuur voor mijn pc en/of laptop?

De central processing unit, oftewel de cpu, is praktisch het hart van de pc. De cpu fungeert als de centrale verwerkingseenheid die diverse gegevens v...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er