Sonos lanceert eigen radiodienst

Daniel Dupré
0

Sonos heeft een eigen radiodienst gelanceerd op basis van diensten zoals TuneIn en Napster. Het bedrijf belooft meer dan 100 streamingmogelijkheden en meer dan 60.000 radiostations. Naar verloop van tijd moeten er nog meer stations en partners bijkomen.

Sonos Radio

(Bron: Sonos)

Naast het pakket aan gecombineerde radiodiensten zal Sonos ook eigen content produceren. Dit omvat het ‘Sonos Sound System’ station, dat advertentievrije muziek streamt. Sonos is ook van plan om zogenaamde ‘Artist Stations’ aan te bieden, waarbij de artiesten verantwoordelijk zijn voor de selectie van de liedjes. In de VS is er zo’n station bij de lancering van de Sonos-dienst beschikbaar van Radiohead frontman Thom Yorke. Ook zou er een zender komen van David Byrne, bekend van Talking Heads. Deze radiostations zijn eveneens reclamevrij.

Daarnaast wil Sonos ook genrezenders gaan streamen die via reclame-inkomsten gefinancierd worden. Deze stations zullen voorlopig echter alleen beschikbaar zijn in de VS, Canada, Groot-Brittannië, Ierland en Australië. Sonos heeft nog niet aangekondigd wanneer ze ook in andere landen beschikbaar zullen zijn.

Sonos Radio zelf, dus de verzameling van 60.000+ radiostations, is dinsdag 21 april van start gegaan. Sonos brengt ook een software-update uit voor de Sonos-app. De gebruiker vindt de radiofunctie via de menuoptie ‘Bladeren’ in de app.

Sonos heeft afgelopen maart een update uitgegeven van zijn app. De meegeleverde firmware-update was ook bedoeld als voorbereiding op nieuwe functies, kondigde Sonos toen al aan. Oudere Sonos-luidsprekers worden beschouwd als ‘legacy’-apparaten en worden niet langer ondersteund door het huidige besturingssysteem. Dat zijn onder andere apparaten uit de eerste generatie zoals de Sonos Play:5.

(Daniel Herbig/Daniel Dupré)


 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de wekelijkse c't nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, workshops, reviews en aanbiedingen.
Ja, ik ontvang graag:

Meer over

Audio

Deel dit artikel

Lees ook

Microsoft vindt na cyberaanvallen gevaarlijke malware in Oekraïne

Na de cyberaanvallen op verschillende computers in de Oekraïne ontdekt Microsoft meer malware die computers onbruikbaar kan maken.

Nieuwe videokaart Nvidia GeForce RTX 3080 12 GB

De Nvidia GeForce RTX 3080 12 GByte videokaart heeft een beetje meer rekenkracht, 2 GB meer geheugen en een aangepaste luchtkoeling.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er