Nieuw besturingssysteem voor volgende generatie Sonos-speakers

Daniel Dupré
0

In juni zal Sonos zijn huidige speakers van een nieuw besturingssysteem voorzien. Het audiobedrijf zegt ook op termijn de app opnieuw te zullen ontwerpen. ‘Sonos S2’ moet het voor gebruikers mogelijk maken de speakers verder aan hun persoonlijke wensen aan te passen en high-res-audioformaten af te spelen, schrijft Sonos in een persbericht. Verdere details over de nieuwe functies ontbreken nog.

Sonos

(Bron: Sonos)

Het nieuwe Sonos-systeem zal alleen draaien op de nieuwere apparaten van Sonos. Oudere Sonos-speakers worden beschouwd als ‘legacy-apparaten’ en worden niet ondersteund door het besturingssysteem. Deze legacy-apparaten kunnen nog steeds worden gebruikt, maar zullen niet werken met Sonos S2.

Volgens Sonos beschikken de oudere modellen niet over voldoende geheugen en rekenkracht om de nieuwe functies te ondersteunen. In januari beloofde Sonos nog dat je de oudere apparaten zou kunnen blijven gebruiken naast de nieuwe apparaten.

Sonos houdt zich aan zijn belofte, maar als je nieuwe en oude apparaten samen wilt blijven gebruiken, zul je het hele systeem op het oude besturingssysteem moeten draaien en zul je dus niet de nieuwe functies kunnen gebruiken. De oude Sonos-applicatie zal beschikbaar blijven in de app-stores. Het enige alternatief is om twee aparte groepen naast elkaar te gebruiken.

Sonos biedt al een aantal maanden een programma aan waarmee eigenaren van legacy-apparaten hun luidsprekers met korting kunnen opwaarderen naar nieuwere apparaten. De omstreden bepaling was dat het oude apparaat – ook als het nog perfect werkte – moest worden ‘bricked’, ofwel onklaar worden gemaakt. Na een golf van kritiek heeft Sonos die eis geschrapt. Gebruikers komen dus nog steeds in aanmerking voor het kortingsprogramma en kunnen hun oude apparaten behouden.

(Daniel Herbig)

Meer nieuwtjes lees je in c't jul-aug/2020

Deel dit artikel

Lees ook

Sony verhoogt productie Playstation 5

Sony was oorspronkelijk van plan relatief weinig exemplaren van de Playstation 5 te produceren. Het bedrijf heeft nu naar verluidt de productie bijna ...

Microsoft Flight Simulator 2020 verschijnt 18 augustus

Op 18 augustus verschijnt Microsoft Flight Simulator 2020. Als je over alle vliegtuigen en vliegvelden wilt beschikken, moet je er 120 euro voor over ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er