Sim-only met onbeperkt internet? Dit zijn de opties en dit moet je weten

Elwin Hodžić
4

Zoek je een voordelig sim-only abonnement met onbeperkt internet? Zo zijn er diverse providers die verschillende mogelijkheden bieden voor een mobiel abonnement met onbeperkt data. 

In dit artikel geven we je een overzicht van de opties die er zijn als je een sim-only zoekt met onbeperkt data.

Wat kost sim-only onbeperkt internet?

Een sim-only met onbeperkt data varieert in kosten van 17,50 euro tot 49,50 euro per maand. Vier providers bieden deze optie aan, waaronder grote namen zoals KPN, Odido, Vodafone, en de prijsvechter Budget Mobiel. De uiteindelijke kosten van een sim only onbeperkt internet worden bepaald door diverse factoren en persoonlijke voorkeuren, waarover je in dit artikel meer informatie vindt.


Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws van providers?

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Budget Mobiel: goedkoopste optie voor sim-only met onbeperkt internet

Budget Mobiel biedt het meest voordelige sim-only abonnement met onbeperkt internet aan. Dit abonnement is aantrekkelijk voor mensen die minder belang hechten aan een hoge internetsnelheid. De maandelijkse kosten bedragen slechts 10 euro gedurende de eerste 6 maanden, waarna het tarief stijgt naar 20 euro. Er zijn geen aansluitkosten, en je maakt gebruik van het betrouwbare KPN-netwerk.

Combineer je Budget Mobiel met Budget Alles-in-1 en Budget Energie? Dan ontvang je elke maand extra combikorting. Bij het kiezen van het Onbeperkt abonnement ontvang je 2,50 euro combikorting, en bij andere sim-only abonnementen ontvang je 1,50 euro combikorting. Deze korting gaat in na de eventuele actieperiode.

Met een internetsnelheid van 5 Mbit/s is dit abonnement geschikt voor basisgebruik zoals e-mailen, WhatsAppen en browsen. Voor het bekijken van video’s onderweg op platforms zoals Netflix in HD-kwaliteit of hoger, is echter een snellere internetverbinding aan te raden om onder andere bufferen te voorkomen.

Bekijk Budget Mobiel sim-only met onbeperkt internet 

Budget Mobiel: goedkoopste optie voor sim-only met onbeperkt internet

Odido: verschillende varianten van sim-only met onbeperkt internet

Een sim-only Unlimited-abonnement van Odido biedt meer snelheid en flexibiliteit, waardoor het een uitstekende keuze is. Het meest betaalbare sim-only abonnement is Unlimited Start, dat 27,50 euro per maand kost en een internetsnelheid van 10 Mbit/s biedt. Voor een sim-only met sneller onbeperkt internet zijn er verschillende opties beschikbaar.

Als je bovendien al een ander Odido mobiel abonnement of Odido Internet abonnement op jouw adres hebt, ontvang je een extra korting tot 7,50 euro per maand. Een extra voordeel van sim-only bij Odido is dat je voor slechts 20 euro per maand een tweede sim-only met onbeperkt internet extra voordelig kunt verkrijgen. Dit abonnement is deelbaar met je gezin, familie of vrienden.

Soort Unlimited-abonnementPrijs zonder klantvoordeel per maandPrijs met klantvoordeel per maandSnelheid van de bundel
Unlimited Start25 euro20 euroSnelheid tot 10 Mbit/s
Unlimited Basis32,50 euro25 euroSnelheid tot 30 Mbit/s
Unlimited Plus37,50 euro30 euroSnelheid tot 300 Mbit/s
Unlimited Premium49,50 euro 42 euro 

Snelheid tot 1000 Mbit/s

Bekijk Odido sim-only met onbeperkt internet 

Odido: verschillende varianten van sim-only met onbeperkt internet

KPN: verschillende opties sim-only met onbeperkt internet die ideaal is voor gezinnen

Tegenwoordig heeft KPN ook zijn proposities gewijzigd. Net als bij Odido zijn er nu verschillende opties voor een sim-only met onbeperkt internet.

Wat mooi is aan een sim-only met onbeperkt internet bij KPN, is dat je de GB’s kunt delen met alle KPN Mobiel-abonnementen op hetzelfde adres. Dit is handig als iemand anders in je gezin een kleine databundel heeft. Je kunt tot 75 GB per maand delen, afhankelijk van het abonnement dat je kiest. Hierdoor kun je dus heel creatief zijn met je maandelijkse kosten.

Laten we eens een simpel rekenvoorbeeld bekijken:

Een gezin bestaande uit 4 personen heeft momenteel individuele bundels van 12 GB met onbeperkt bellen en sms’en, elk voor 15 euro per persoon (in totaal 60 euro). Hiermee beschikken ze gezamenlijk over ’48 GB’ aan data. Echter, het zou interessanter kunnen zijn als het gezin één Unlimited50-abonnement afsluit, samen met 3 extra abonnementen zonder data (ook in totaal 60,00 euro).

Op deze manier kan degene met het Unlimited-abonnement 16,66 GB delen met de drie andere abonnementen, terwijl deze persoon zelf nog steeds over onbeperkte data beschikt. Voor dezelfde prijs per maand kunnen dus toch nog mooie voordelen worden behaald, vooral tijdens momenten zoals vakanties in de EU of bij het gebruik van hotspots voor bijvoorbeeld een laptop onderweg in de trein om te werken of te Netflixen.

Soort Unlimited-abonnementPrijs zonder klantvoordeel per maandPrijs met klantvoordeel per maandSnelheid van de databundelMB’s delen totMB’s in EU
Unlimited 5027,50 euro22,50 euroSnelheid tot 10 Mbit/s40 GB40 GB
Unlimited 30032,50 euro25 euroSnelheid tot 30 Mbit/s50 GB50 GB
Super Unlimited35 euro27,50 euroSnelheid tot 300 Mbit/s75 GB75 GB

Bekijk KPN sim-only met onbeperkt internet 

Vodafone: sim-only met onbeperkt internet voor de Ziggo-klanten

Als Ziggo-klant kan het interessant zijn om een Vodafone-abonnement te overwegen, waarbij je maximaal 26 euro per maand betaalt voor een sim-only abonnement met onbeperkt internet en maximaal 33,50 euro als je geen klant bent bij Ziggo. Vodafone hanteert geen snelheidsverschillen zoals bijvoorbeeld Odido. Zo kun je theoretisch een snelheid tot 1000 Mbit/s verwachten. Houd er echter rekening mee dat de snelheid van je internet, net als bij andere providers, afhangt van factoren zoals netwerkdekking en drukte in het gebied.

Bekijk Vodafone sim-only met onbeperkt internet 

Vodafone: sim-only met onbeperkt internet voor de Ziggo-klanten

Wat is de goedkoopste sim-only met onbeperkt internet?

Het sim-only abonnement met onbeperkt internet van Budget Mobiel is het meest voordelig, vooral als je ook combikorting ontvangt. Daarna volgt Odido, waarbij je met klantvoordeel 20 euro per maand betaalt, maar in ruil daarvoor sneller internet ontvangt. Als je twijfelt tussen Odido en Budget Mobiel, kies dan degene waarbij je combinatievoordeel ontvangt, zodat je onderaan de streep voordeliger uit zult zijn.


Conclusie

Bij het kiezen van een sim-only met onbeperkt internet is het essentieel om je eigen wensen in overweging te nemen en ook te kijken naar de huidige thuisinternet- en tv-provider. Door te evalueren welke provider het beste aansluit op je behoeften en te profiteren van combinatiekortingen, kun je het maximale rendement behalen en een optimaal gepersonaliseerd abonnement selecteren.

Combineer je mobiele abonnement met je thuisabonnement voor internet om aanzienlijk te besparen op internet en tv, maar ook op je mobiele abonnement, dankzij de extra’s die vaak gepaard gaan met het afnemen van alles (of meerdere diensten) bij dezelfde provider.


Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws van providers?

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Bestel nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

Windows Terminal Preview 1.21 biedt bufferherstel en virtueel notitieblok

Microsoft heeft de nieuwe Windows Terminal Preview 1.21 uitgebracht na ruim drie maanden. Deze preview introduceert nieuwe en experimentele functies v...

4 Praat mee
avatar
  Abonneer  
nieuwsteoudste
Laat het mij weten wanneer er
Aleidus Aalderink
Lezer
Aleidus Aalderink

Doof betekent kan geen spraak horen en dan toch betelen voor bellen. Waarom geen abonnement zonder spraak = Bellen.

K Riebie
Lezer
K Riebie

Vanuit Ierland sta ik toch wel even te kijken van de (hoge) tarieven.
Normaal is Ierland allesbehalve goedkoper dan Nederland, maar voor een mobiel abonnement met onbeperkt bellen, SMS en data, betaal ik niet meer dan 15 euro per maand. En dat met normale 4G/5G snelheden, met een FUP die pas na 120 GB de snelheid verlaagt naar max 5.5 Gbps.

En dan is er wel een goedkoper abonnement te vinden, maar dat biedt geen ‘onbeperkte’ data, en stopt er gewoon mee als je de datalimiet gepasseerd bent.

Zeker van internetproviders zou ik in Nederland juist lagere prijzen verwachten.

K Riebie
Lezer
K Riebie

Waar ik ‘Gbps’ zei, moet dat ‘Mbps’ zijn.
Stop de tijd.

Renzo
Lezer
Renzo

Onbeperkt = nooit onbeperkt. Elke provider stelt een bepaalde (dag) limiet aan het internetgebruik waarna bijv. de snelheid sterk wordt teruggeschroefd. Voor de volledigheid van het artikel had ik het mooi gevonden als dit ook was meegenomen in de bevindingen en conclusies.