Raspberry Pi Zero included

Redactie
0

Het kerstnummer (nr.40) van het lijfblad van RaspberryPi.org, The MagPi, werd met veel tamtam aangekondigd. En niet zonder reden: er zat een gratis Raspberry Pi Zero op de cover geplakt.

Er ontstond een run op het blad en de oplage was in Engeland in één dag (26 november) uitverkocht. Maar als je nu een abonnement op het magazine neemt, krijg je nummer 40 met de Pi Zero alsnog thuisgestuurd.

Elke keer weet Eben Upton, oprichter van de Raspberry Pi, iedereen te verrassen door uit het niets met een nieuwe Pi te komen. De nieuwste aanwinst heet Raspberry Pi Zero en is de kleinste (en goedkoopste) Pi ooit. De officiële prijs van de Zero is 5 dollar (4 GBP of 4,50 euro), maar in (online) winkels zijn ze al niet meer te krijgen. Het is dus even wachten op nieuwe voorraad.

De Pi Zero wordt in Nederland bijvoorbeeld bij sossolutions.nl aangeboden voor 8,95 euro en als kit met twee adapters (Mini HDMI naar HDMI en Micro USB ‘On the Go’ kabel) voor 18,95 euro.

De Zero heeft een  ARM11-processor van 1 GHz, 512 MB RAM, een micro-SD-kaartslot, mini-HDMI-aansluiting en micro-USB-poorten voor data en power. Verder heeft hij een 40-pins GPIO-header waarvan je de pinnen die je wilt gebruiken er wel nog zelf op moet solderen. De afmetingen van het bordje zijn 65 × 30 × 5 mm, waardoor hij ideaal is om er kleine gadgets mee te maken.

Pi Zero

De Raspberry Pi Zero is de kleinste (en goedkoopste) Pi ooit

Deel dit artikel

Lees ook

Bestel nu je tickets voor c’t live 2024!

Bestel nu je tickets voor c't live 2024!

Acer kondigt maar liefst drie nieuwe gaminglaptops aan

Acer lanceert maar liefst drie nieuwe gaminglaptops. Zo introduceren ze de nieuwe Nitro 14 gaminglaptop met processors uit de AMD Ryzen 8040-serie. Oo...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er