Raspberry Pi viert vijfjarig bestaan met nieuwe Pi Zero W

Redactie
0

Op 28 februari vierde de minicomputer Raspberry Pi zijn eerste lustrum. Op die datum vijf jaar geleden werd de eerste versie van de Pi op de markt gebracht, en werden er op die eerste dag meteen al honderdduizend stuks van verkocht.

De teller staat op dit moment op ruim 12 miljoen verkocht Pi’s. Een leuk filmpje van de TheRaspberryPiGuy met een overzicht van 5 jaar Pi staat op Youtube. Wat begon als een onderwijsproject van de universiteit van Cambridge om jonge kinderen aan het programmeren te krijgen, is uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen voor jong en oud.

Pi Zero W

Om de verjaardag te vieren was er niet alleen frambozentaart, maar ook een nieuwe loot aan de stam: de Raspberry Pi Zero W. Deze derde generatie van de minuscule Raspberry Pi Zero heeft nu wifi en bluetooth ingebouwd. Dat scheelt weer een usb-hub en de bijbehorende sticks. Daarmee is de Zero nog universeler geworden en makkelijker om in te bouwen. Meer over de Zero W.

Pi_Zero_W

Raspberry Pi Zero W: met wifi en bluetooth

Uitverkocht

Het was heel lang verdacht stil rond de Zero, In Nederland waren ze bijvoorbeeld al heel lang niet meer te krijgen en in Groot-Brittannië ook maar mondjesmaat. Tot nu toe. We mogen ons in de Benelux nu verheugen op een officiële distributeur: Kiwi-Electronics. Daar is de Zero W te koop voor 11 euro of als onderdeel van een aantal verschillende pakketten (vanaf 32,95). Het vorige model, de Zero 1.3, kost 5,50 euro. Daarnaast zijn er accessoires en HAT’s voor de Zero te koop. Hopelijk blijft de productie van de Zero nu op peil.

Deel dit artikel

Lees ook

Acer kondigt maar liefst drie nieuwe gaminglaptops aan

Acer lanceert maar liefst drie nieuwe gaminglaptops. Zo introduceren ze de nieuwe Nitro 14 gaminglaptop met processors uit de AMD Ryzen 8040-serie. Oo...

20 jaar Fritzbox: een blik op zowel het verleden als de toekomst

De rode routers hebben zowel in Duitsland als Nederland een aanzienlijke niche veroverd en hebben een loyale schare fans. We kijken in dit artikel nie...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er