Raspberry Pi laptop: presentatie van een concept op vakbeurs

Redactie
1

Op de Britse vakbeurs BETT tonen Medion en jp-ik hun concept voor een laptop met Raspberry Pi Compute Module CM4 – waarschijnlijk als proefballonnetje en bedoeld voor scholen en makers.


Raspberry Pi laptop

De Raspberry Pi Compute Module CM4 naast een luciferdoosje (onder) en op het IOboard van de Raspberry Pi Foundation.


Concept voor Raspberry Pi laptop

De Raspberry Pi 4 is ook verkrijgbaar in de vorm van de Compute Module CM4, die bedoeld is als een computermodule die op een basiskaart kan worden aangesloten.

Met een bijpassende basiskaart plus batterij, toetsenbord, touchpad, beeldscherm en behuizing wordt het een laptop – en een dergelijk concept wordt gepresenteerd door het Britse bedrijf jp.ik en de Lenovo dochteronderneming Medion.

De Raspi-laptop heeft nog geen naam en de samenwerkingspartners onthullen zeer weinig details, er is geen leveringsdatum, noch een prijs.


Ontvang meer informatie over de nieuwste ontwikkelingen voor de Raspberry Pi

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Presentatie concept voor onderwijs en makers

Zij tonen hun concept op de British Educational Training and Technology Show (BETT) in Londen, een Britse handelsbeurs voor IT in het onderwijs.

Tot nu toe heeft Medion alleen bekendgemaakt dat de GPIO-aansluiting ook bruikbaar zal zijn op de mobiele Raspi, bijvoorbeeld om sensoren en andere hardware aan te sluiten.

Afgezien van de prijs zou het interessant zijn te weten hoe groot het scherm van de Raspi-laptop zal zijn, hoe lang de batterij zal meegaan en hoeveel het apparaat weegt.

CM4

De Compute Module CM4 is een gecomprimeerde versie van de Raspberry Pi 4, waarvan de aansluitingen alleen gebruikt kunnen worden via het basisbord of het IOboard.

Hij is verkrijgbaar in verschillende versies met maximaal 8 GByte RAM, met of zonder WLAN-adapter en eMMC flashgeheugen voor besturingssysteem, software en gegevens.

Met de CM4 kan een PCI Express lane (PCIe x1) van de ARM SoC Broadcom BCM2711 worden gebruikt, waarop de USB 3.0 controller met de Raspi 4 wordt aangesloten.

Tot nu toe verkoopt Raspberry Pi Ltd. alleen de toetsenbordcomputer Raspberry Pi 400 als een Raspi “compleet systeem”.

Lees meer over Raspberry Pi in c't 07/2024

Meer over

Zelfbouw

Deel dit artikel

Lees ook

Raspberry Pi RP2040 microcontroller biedt veel nieuwe mogelijkheden

De RP2040 microcontroller is de eerste zelfontwikkelde chip van de Raspberry Pi Foundation en opent de weg naar vele nieuwe mogelijkheden. We sommen d...

Eerste stappen met de Raspberry Pi

Als je eerste contact met een Raspberry Pi belemmerd wordt door het idee dat het ingewikkeld is om ermee te werken, probeer het dan gewoon eens! Het i...

1 Praat mee
avatar
  Abonneer  
nieuwsteoudste
Laat het mij weten wanneer er
Corné Beerse
Lezer
Corné Beerse

Met een RPi zijn al vergelijkbare producten uit gekomen. De RPi 400 is de onderste helft van de RPi al een aardig eind onderweg.

Wat mij qua RPi ook interessant lijkt is een laptop waar meer dan 1 RPi in past. Bijvoorbeeld 1 basis RPi, en daarnaast ook de andere modellen als extra computer-modules zodat uiteindelijk een numa-achtig systeem ontstaat. Natuurlijk het liefst RPi versie onafhankelijk, al kan ik mij voorstellen dat de grootste/zwaarste RPi de baas wordt.