Raspberry Pi heeft nu een officiële muis en toetsenbord

Noud van Kruysbergen
0

Er zijn nu een toetsenbord en een muis in twee kleuren als officieel toebehoor bij de Raspberry Pi.

Als je je Raspberry Pi als home-server of smarthome-centrale gebruikt, dan heb je relatief weinig vaak directe toegang tot de hardware nodig. Meestal is een SSH-verbinding via een computer in het netwerk voldoende. Als je daarentegen vaker de instelling van de Pi wilt aanpassen, sluit je simpelweg een toetsenbord en een muis via usb aan. De Raspberry Pi Foundation levert daar nu de bijpassende randapparaten voor in de vorm van een toetsenbord en een muis voor de Raspberry Pi.

Kleine toetsen

Het kleine toetsenbord is 28 bij 12 cm groot en verkrijgbaar in het wit en zwart. Afhankelijk van de kleur is de bodemplaat van het toetsenbord respectievelijk rood of grijs. De kleuren passen bij de officiële behuizingen van de Raspberry Pi. Ondanks de geringe afmetingen heeft het Raspberry Pi Keyboard 79 toetsen en knoppen voor NumLock, CapsLock en ScrollLock met bijbehorende leds aan de bovenkant.

Het toetsenbord wordt via mico-usb met de Pi verbonden, een extra stroomaansluiting is niet nodig. Als extraatjes zijn er drie USB 2.0-poorten aangebracht, waarmee de muis en usb-sticks op de Pi aangesloten kunnen worden. De toetsenborden zijn er zes verschillende lay-outs voor Engels-UK, Engels-US, Spaans, Frans, Italiaans en Duits. Andere lay-outs voor meer landen zullen nog volgen.

Frambozenmuis

De Raspberry Pi Foundation heeft eveneens een bijpassende muis in het assortiment. Dat optische apparaat met drie knoppen wordt in dezelfde kleurcombinaties rood/wit en zwart/grijs als jet toetsenbord aangeboden. De kabel van de muis is dan knalrood respectievelijk gewoon zwart. Er worden hoogwaardige Omron-switches gebruikt, het gewicht van de muis werd aangepast aan een ergonomische hantering.

De witte muis is op dit moment verkrijgbaar voor zo’n 9 euro, het witte toetsenbord zal binnenkort te koop zijn voor een prijs tussen de 14,50 en 18,75 euro. De zwarte versies zijn op dit moment nog niet verkrijgbaar.

Haal meer uit je Raspberry Pi met Het Ultieme Raspberry Pi Handboek 2019

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Raspberry Pi 3B+ met snellere netwerkverbindingen

Elk jaar komt er weer een nieuwe Raspberry Pi. In 2016 was het de Raspberry Pi 3, in 2017 arriveerde de Zero W. En in 2018 verscheen op Pi Day (14-3) ...

Goedkoop Raspberry Pi alternatief: Orange Pi Zero

De Raspberry Pi is een erg gunstig geprijsde minicomputer, maar het kan nog goedkoper. De Orange Pi Zero is met 10 euro opvallend goedkoop en de softw...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er