Raspberry Pi Glass

Noud van Kruysbergen
0

“Als ik geen Google Glass kan krijgen, dan bouw ik er zelf een”, moet de bedenker van de Raspberry Pi Glass gedacht hebben. De Duitse hobbyist achter de blog Domestic Hacks heeft met zijn 3D-printer een simpel hoofdstel gebouwd waarin aan de achterkant een Raspberry Pi zit en aan de voorkant een miniatuur lcd-scherm met lens voor een oog. Omdat het geheel er nogal grof uitziet heeft hij het een steampunk-look gegeven met messing schroeven, want dan mag het.

Aangezien er nog geen spraakinvoer bij zit, heeft de maker een kunstleren armband gemaakt met daarop een Bluetooth minitoetsenbord en een analoog horloge, ook weer in retro/steampunk-look. Een externe accu in een bijpassend kunstleren tasje zorgt voor de stroom.  In een video wordt uitgelegd hoe alles werkt en kun je ook zien hoe het een en ander in elkaar zit. Het resultaat ziet er veelbelovend uit, maar zoals de maker zelf zegt, moet er nog wel speciale software voor ontwikkeld worden. Als je dit goedkope project zelf in 3D wilt printen en in elkaar knutselen, staan de 3D-ontwerpen op Thingiverse.

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Pre-order nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

NordVPN aanbieding: dit is dé deal die jij nodig hebt van deze VPN-dienst

Ben je op zoek naar een goede NordVPN aanbieding? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Wij hebben dé deal voor jou gevonden voor NordVPN die je via de ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er