Raspberry Pi-camera te bestellen

Redactie
0

De electronica-aanbieder Element14 levert nu een cameramodule voor de Raspberry Pi. Tegelijk met de verkoop is bovendien een wedstrijd van start gegaan. De nieuwe cameramodule voor de Raspberry Pi heeft volgens Element14 een 5MP-sensor en ondersteunt video-opnames in de formaten 1080p, 720p en 640 × 480. Losse frames hebben een maximale resolutie van 2592 × 1944 pixels. In de hoogste video-resolutie 1080p levert de module 30 frames per seconde.

De module meet 25 mm × 20 mm × 9 mm en weegt 40 gram. De cameramodule wordt bevestigd via de CSI-aansluiting (Camera Serial Interface), die tussen de ethernet- en HDMI-poort op de Raspberry Pi zit. Het voordeel van CSI ten opzichte van USB zit hem in de directe verbinding tussen de cameramodule en de ARM-SoC. Bovendien hebben veel usb-camera’s geen geschikte driver voor de Raspberry Pi. De module kost 20 euro.

De levertijd van de camera doet sterk denken aan de begindagen van de Raspberry Pi. De module is wel te bestellen, maar voor de levertijd van de leverancier staat nu 93 dagen. Farnell heeft nu nog een voorraad, maar bij RS Components zijn ze alweer op. Houd dus rekening met wachttijden.

Het doel van de bijbehorende fotowedstrijd is om je RasPi-cameramodule in actie te laten zien. Als prijzen kun je Raspberry Pi-accessoires van Element14 winnen. Je kunt meedoen in vier categorieën: je eigen werkplek of hobbyruimte, je eigen Raspberry Pi-project, mensen en huisdieren, en outdoors.

Meer over

Camera's

Deel dit artikel

Lees ook

Microsoft overweegt mogelijk overname van Warners gaming-divisie

Microsoft zou geïnteresseerd zijn in het kopen van de gaming divisie van Warner Bros. Een dergelijke deal zou het bedrijf miljarden kosten.

webtip: kaartreizen met veldslagen

De site chronas.org is een interactieve kaart-applicatie opgebouwd met meer dan 50 miljoen datapunten, waaraan iedereen kan bijdragen. De site is niet...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er