Raspberry Pi-camera te bestellen

Redactie
0

De electronica-aanbieder Element14 levert nu een cameramodule voor de Raspberry Pi. Tegelijk met de verkoop is bovendien een wedstrijd van start gegaan. De nieuwe cameramodule voor de Raspberry Pi heeft volgens Element14 een 5MP-sensor en ondersteunt video-opnames in de formaten 1080p, 720p en 640 × 480. Losse frames hebben een maximale resolutie van 2592 × 1944 pixels. In de hoogste video-resolutie 1080p levert de module 30 frames per seconde.

De module meet 25 mm × 20 mm × 9 mm en weegt 40 gram. De cameramodule wordt bevestigd via de CSI-aansluiting (Camera Serial Interface), die tussen de ethernet- en HDMI-poort op de Raspberry Pi zit. Het voordeel van CSI ten opzichte van USB zit hem in de directe verbinding tussen de cameramodule en de ARM-SoC. Bovendien hebben veel usb-camera’s geen geschikte driver voor de Raspberry Pi. De module kost 20 euro.

De levertijd van de camera doet sterk denken aan de begindagen van de Raspberry Pi. De module is wel te bestellen, maar voor de levertijd van de leverancier staat nu 93 dagen. Farnell heeft nu nog een voorraad, maar bij RS Components zijn ze alweer op. Houd dus rekening met wachttijden.

Het doel van de bijbehorende fotowedstrijd is om je RasPi-cameramodule in actie te laten zien. Als prijzen kun je Raspberry Pi-accessoires van Element14 winnen. Je kunt meedoen in vier categorieën: je eigen werkplek of hobbyruimte, je eigen Raspberry Pi-project, mensen en huisdieren, en outdoors.

Meer over

Camera's

Deel dit artikel

Lees ook

webtip: experimenten met zwaartekracht, geluid en image processing

Leerzaam en leuk: experimenteren met zwaartekracht, geluid en image processing op lab.nationalmedals.org. Maak hemellichamen aan, geef ze een zwiep en...

Wachtwoorden-quest bij HackShield

In tijden van quarantaine en thuiswerken is er ook een forse toename in cybercriminaliteit. Met de Wachtwoorden_Quest van HackShield leren kinderen da...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er