Raspberry Pi komt met kleinere variant

Redactie
0

De Raspberry Pi Foundation heeft goede hoop om haar distributeurs begin volgend jaar de eerste aantallen van model A van de Rasperry Pi aan te kunnen bieden. Tot nu toe wordt alleen model B met 512 MB RAM, ethernetaansluiting en 2 usb-poorten gemaakt en geleverd (prijs: 35 dollar). Het 10 dollar goedkopere model A heeft slechts 256 MB RAM en maar één usb-poort. Ook heeft hij geen ethernetpoort. Het verbruik is daarmee slechts een derde van dat van model B (concrete cijfers bij Power Consuption Approximation of Broadcom SOC). Hiermee is model A beter geschikt voor aansturing en model B juist voor mediacenters of desktop-pc’s.

De foundation wilde model A eigenlijk al veel eerder leveren. Dat zou echter tot kannibalisatie van de productie van model B leiden, die op basis van de grote vraag al van begin af aan leveringsproblemen kende. Ondertussen is de achterstand blijkbaar zover weggewerkt dat op onderdelen kan worden beknibbeld. Het moederbord voor model A is hetzelfde als dat van B.

Volgens de foundation heeft Farnell tot dusver 430.000 Pi’s geleverd en voor RS Components moet dat amper minder zijn. De grens van een miljoen is dus in zicht.

Deel dit artikel

Lees ook

Pre-order nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

NordVPN aanbieding: dit is dé deal die jij nodig hebt van deze VPN-dienst

Ben je op zoek naar een goede NordVPN aanbieding? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Wij hebben dé deal voor jou gevonden voor NordVPN die je via de ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er