Proefabonnementen voor Apple TV+ worden verlengd

Daniel Dupré
0

Iedereen die vanaf het moment dat Apple TV+ van start ging, een gratis abonnement van een jaar kreeg bij een Apple-product, zou nu eigenlijk moeten gaan betalen. Het betaalde abonnement zou nu echter pas vanaf in februari van start gaan.

Apple TV, Apple TV+

Apple zou besloten hebben het Apple TV+ proefabonnement van een jaar voor kopers van Apple producten zoals Macs, iPhones, iPads en de Apple TV-box met nog eens drie maanden te verlengen. Dit meldt Apple-blogger René Ritchie op Twitter. Volgens hem zal de proefperiode niet zoals verwacht eind oktober 2020 aflopen voor gebruikers die direct bij de lancering in november 2019 een abonnement hadden bij de streamingservice. In plaats daarvan zal het gratis worden voortgezet tot eind januari 2020.

Goodwill vanwege 2020

Volgens Ritchie is Apple genereus vanwege de gebeurtenissen van 2020. Het abonnement is daarmee drie maanden gratis. Proefabonnementen die later begonnen, worden blijkbaar ook verlengd en betalende klanten van de streamingservice zouden van november tot februari een maandelijks bedrag van 5 dollar (5 euro) teruggestort krijgen. Gebruikers zouden codes ontvangen die ze vervolgens kunnen gebruiken in de App Store en andere Apple diensten.

Het is vooralsnog niet duidelijk of het aanbod wereldwijd of alleen in de VS geldt – maar het zou ongebruikelijk zijn dat Apple een beperking oplegt aan zijn eigen TV+ service.

(Ben Schwan/Daniel Dupré)

 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws en de nieuwste online-artikelen? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief:

 

Meer nieuws lees je in c't magazine jul/2021

Meer over

Apple

Deel dit artikel

Lees ook

Nieuwe beleidsregel ACM maakt vrije modemkeuze mogelijk

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft een nieuwe beleidsregel opgesteld die bepaalt dat consumenten en bedrijven in Nederland vanaf februari 202...

Microsoft account wel of niet? – c’t magazine 8-9/2021 staat voor je klaar

Lees c't magazine 8-9/2021, met o.a. Microsoft-accounts, eerste hulp bij internet-uitval en een Pi als back-upserver. Bestel nu met gratis verzending.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er