Powertoys nu ook beschikbaar voor ARM 64

Redactie
0

Microsoft PowerToys is een verzameling kleine hulpprogramma’s voor power users om hun computer op de eigen wensen af te stemmen en te stroomlijnen voor een grotere productiviteit. De verzameling PowerToys-tools is de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid – en draait nu ook op ARM64-cpu’s.


PowerToys 64


Ontvang gratis meer nieuws over Windows en programma’s!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:


PowerToys voor ARM 64

Met versie 0.58 draait het gratis PowerToys voor het eerst op Windows-apparaten met ARM-processorarchitectuur. Microsoft ontwikkelt zijn PowerToys-gereedschapscollectie voor apparaten met ARM64-architectuur vanaf versie 0.58.

Bovendien gooit de nieuwe versie oude dependencies overboord, wat vooral interessant zou moeten zijn voor ontwikkelaars.

Het is nu volledig gebaseerd op .NET 6 in plaats van .NET Core 3.1 en gebruikt WebView2 in plaats van de oudere WebBrowser-besturingselementen. De PowerToys instellingen gebruiken ook WinUI 3 in plaats van XAML Island elementen voor weergave.

PowerToys bestond al voor Windows 95 en XP; eind 2019 had Microsoft een nieuwe editie voor Windows 10 geïntroduceerd met in eerste instantie twee tools.

Inmiddels is het aantal gegroeid tot twaalf componenten, waarvan de meeste zeer praktisch zijn en ook een goede permanente component van Windows zouden vormen.

Hiertoe behoren de “Keyboard Manager” voor het opnieuw toewijzen van afzonderlijke toetsen, de “Colour Picker” voor het weergeven van RGB-kleurcodes en de “PowerToys Run” zoek- en startgadget.

Download PowerToys
De downloads staan in de “Assets” sectie – scroll een beetje naar beneden.

Microsoft blog post over barrièrevrije invoerapparaten


 

Meer over software in c't magazine mei/2022

Meer over

Software

Deel dit artikel

Lees ook

Netflix reclame – advertenties bij Netflix in goedkoper abonnement

Netflix is in gesprek met verschillende aanbieders van video-advertenties. Moet je straks voor Netflix reclame of geen reclame betalen?

NVR NAS Synology DVA1622 – met AI voor gezichtsherkenning en meer

Synology heeft de DVA1622 aangekondigd. Op deze NVR NAS kun je tot 8 camera's aansluiten en via AI gezichtsherkenning en meer inzetten.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er