Powertoys nu ook beschikbaar voor ARM 64

Redactie
0

Microsoft PowerToys is een verzameling kleine hulpprogramma’s voor power users om hun computer op de eigen wensen af te stemmen en te stroomlijnen voor een grotere productiviteit. De verzameling PowerToys-tools is de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid – en draait nu ook op ARM64-cpu’s.


PowerToys 64


Ontvang gratis meer nieuws over Windows en programma’s!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.


PowerToys voor ARM 64

Met versie 0.58 draait het gratis PowerToys voor het eerst op Windows-apparaten met ARM-processorarchitectuur. Microsoft ontwikkelt zijn PowerToys-gereedschapscollectie voor apparaten met ARM64-architectuur vanaf versie 0.58.

Bovendien gooit de nieuwe versie oude dependencies overboord, wat vooral interessant zou moeten zijn voor ontwikkelaars.

Het is nu volledig gebaseerd op .NET 6 in plaats van .NET Core 3.1 en gebruikt WebView2 in plaats van de oudere WebBrowser-besturingselementen. De PowerToys instellingen gebruiken ook WinUI 3 in plaats van XAML Island elementen voor weergave.

PowerToys bestond al voor Windows 95 en XP; eind 2019 had Microsoft een nieuwe editie voor Windows 10 geïntroduceerd met in eerste instantie twee tools.

Inmiddels is het aantal gegroeid tot twaalf componenten, waarvan de meeste zeer praktisch zijn en ook een goede permanente component van Windows zouden vormen.

Hiertoe behoren de “Keyboard Manager” voor het opnieuw toewijzen van afzonderlijke toetsen, de “Colour Picker” voor het weergeven van RGB-kleurcodes en de “PowerToys Run” zoek- en startgadget.

Download PowerToys
De downloads staan in de “Assets” sectie – scroll een beetje naar beneden.

Microsoft blog post over barrièrevrije invoerapparaten


 

Meer over software in c't 05/2024

Meer over

Software

Deel dit artikel

Lees ook

Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

Met deze Odido aanbieding kun je behoorlijk besparen op internet en tv

Ben je op zoek naar manieren om te besparen op internet en tv? Of het nu gaat om het vinden van een voordelig abonnement of vanwege een recente verhui...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er