Nieuwe Google Pixel hardware

Marco den Teuling
0

Google heeft tijdens een event in New York officieel enkele nieuwe producten onthuld. Na veel speculatie en geruchten is de nieuwe hardware nu officieel. Het gaat om de Google Pixel 3, Pixel 3 XL, de Pixel Slate en de Google Home Hub: twee smartphones, een laptop/tablet en een centrale hub voor smart homes. Een korte video van het event (<4 min.) kun je hieronder bekijken.

De Pixel 3 XL is het nieuwe topmodel smartphone van Google, met de meest recente versie van Googles mobiele OS Android. Het toestel heeft een 6,3-inch oled-scherm met een notch bovenin en een relatief dikke rand onder het scherm. Specificaties zijn in lijn met andere topsmartphones, met misschien wat minder werkgeheugen (4 GB) maar door Google goed geoptimaliseerde Android-software. De Pixel 3 is met 5,5-inch wat kleiner en heeft geen notch. Verder zijn de toestellen vergelijkbaar. Google legt de nadruk niet op de specificaties maar op de software, met veel aandacht voor Google Assistent en de camerasoftware.

De Pixel Slate is een tablet met 12,3inch-scherm die draait op een aangepaste versie van Chrome OS. Ook hier is weer veel aandacht voor integratie met Google Assistant. Dankzij functies als splitscreen en een los verkrijgbaar toetsenbord moet de Slate ook productief als laptop gebruikt kunnen worden. Er komen verschillende varianten van de Slate waarbij tot een Core i7 en 16 GB RAM mogelijk zijn. Uiteraard kunnen met het touchscreen ook Android-apps benut worden en er is een drukgevoelige Pixelbook Pen beschikbaar.

Google Pixel hardware Slate Pen Home Hub Chrome OS Android

Het laatste officieel aangekondigde product is de Google Home Hub. Google gaat daarmee Amazon achterna, die na de slimme speakers al eerder een slim scherm introduceerde. De Home Hub biedt behalve een speaker ook een scherm, waarop je bijvoorbeeld recepten of het weer kunt opzoeken. In de standaard ‘Home View’ kun je connected apparaten in je smart home bedienen, zoals een Nest thermostaat of Philips Hue lampen. Voor smartphones breidt Google de Home-app uit met soortgelijke functies.

Nederland en België worden niet genoemd als landen waar de nieuwe Google-hardware officieel beschikbaar komt, ook al is de Google Assistent tegenwoordig wel in het Nederlands beschikbaar. Wie de hardware wil aanschaffen moet bijvoorbeeld in Duitsland gaan shoppen of andere kanalen benutten. Misschien komen sommige producten, net als de Google Home en Google Home Mini na verloop van tijd nog wel beschikbaar. De nieuwe producten geven in elk geval aan waar voor Google de nadruk ligt: Android voor tablets is passé en geïntegreerd in Chrome OS, en AI en home automation zijn belangrijke speerpunten.

Reviews van de nieuwste hardware? Kijk in c't 05/2024

Deel dit artikel

Marco den Teuling
Marco den TeulingHad als eerste eigen computer ooit een 16-bit systeem, waar van de 48 kilobyte toch echt niet ‘genoeg voor iedereen’ was. Sleutelt graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen. Vindt ‘Software as a Service’ een onbedoeld ironische naamgeving.

Lees ook

Acer kondigt maar liefst drie nieuwe gaminglaptops aan

Acer lanceert maar liefst drie nieuwe gaminglaptops. Zo introduceren ze de nieuwe Nitro 14 gaminglaptop met processors uit de AMD Ryzen 8040-serie. Oo...

20 jaar Fritzbox: een blik op zowel het verleden als de toekomst

De rode routers hebben zowel in Duitsland als Nederland een aanzienlijke niche veroverd en hebben een loyale schare fans. We kijken in dit artikel nie...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er