Pi makkelijk remote bedienen met VNC Connect

Redactie
0

Sinds februari is Raspbian, het besturingssysteem van de Raspberry Pi, standaard voorzien van VNC Connect. Dat is een techniek om het grafische scherm van de Pi vanaf een andere computer via je netwerk of internet te besturen.

En dat gaat via internet nu heel makkelijk, je hoeft er je routerinstellingen niet eens voor aan te passen.

VNC zat al sinds september 2016 standaard in Raspbian. RealVNC, het bedrijf achter deze techniek, heeft VNC nu vernieuwd en makkelijker en veiliger gemaakt. Het is gratis voor privé/niet-commercieel gebruik.

VNC Connect

De belangrijkste vernieuwing van VNC Connect is dat je via internet verbinding kunt maken met je Pi vanaf een heleboel platforms, zonder ingewikkelde portforwarding etc.

VNC Connect

De belangrijkste vernieuwing is dat je verbinding kunt maken met je Pi van overal ter wereld. En vanaf een heleboel platforms, zonder ingewikkelde portforwarding etc. De verbinding verloopt versleuteld via de cloudservers van RealVNC. Maar als je wilt, kun je met VNC nog steeds op de oude manier een rechtstreekse verbinding maken. Dus zonder tussenkomst van de cloud. VNC Connect heeft ook een nieuwe VNC Viewer met ingebouwd adresboek en een verbeterde userinterface. We hebben het even uitgetest op een iPad en het moet gezegd, VNC Viewer laat zich met touch heel goed en intuïtief bedienen. Het is wel handig om vooraf in het menu van de iPad-app even de helptekst door te lezen. Meer info op de Raspberry Pi-blog.

VNC Connect help

Voordat je met de app van VNC Connect op de iPad aan de slag gaat, is het goed om even de helptekst door te lezen.

Deel dit artikel

Lees ook

Pre-order nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

NordVPN aanbieding: dit is dé deal die jij nodig hebt van deze VPN-dienst

Ben je op zoek naar een goede NordVPN aanbieding? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Wij hebben dé deal voor jou gevonden voor NordVPN die je via de ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er