Pakketbezorging met drones

Noud van Kruysbergen
0

Amazon heeft plannen om bestellingen bij zijn klanten ook met onbemande vliegtoestellen af te leveren. Deze bezorgdienst, ‘Amazon Prime Air’ geheten, moet gebruik maken van octocopters en zou al klaar zijn voor commercieel gebruik. Alleen de Amerikaanse luchtvaartorganisatie FAA (Federal Aviation Administration) moet er zijn zegen nog aan geven, aldus een FAQ op de website van Amazon. Misschien wordt dat ooit nog wel eens gemeengoed en zie je net zo vaak besteldrones in de lucht als bestelbusjes op de weg.

Amazon-baas Jeff Bezos kondigde de nieuwe besteldienst op de Amerikaanse televisie aan: over vier tot vijf jaar zou het in een aantal grote steden van start kunnen gaan. Sommige klanten zouden hun bestelling dan binnen 30 minuten nadat ze op de bestelknop hebben gedrukt, kunnen ontvangen. Aan de demovideo van Amazon te zien is de service alleen voor kleinere pakketten geschikt.

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Windows 11 Unified Update Platform geïntroduceerd door Microsoft

Op 28 maart gaat Microsoft het "Unified Update Platform" gebruiken voor Windows 11. Dit platform zorgt ervoor dat gebruikers minder gegevens hoeven te...

Windows 11 opstartproblemen door alternatieve desktop GUI-software

Microsoft waarschuwt dat Windows 11 mogelijk niet meer kan opstarten nadat updates zijn geïnstalleerd voor Windows 11 22H2, als er GUI-software aanwez...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er