Pakketbezorging met drones

Noud van Kruysbergen
0

Amazon heeft plannen om bestellingen bij zijn klanten ook met onbemande vliegtoestellen af te leveren. Deze bezorgdienst, ‘Amazon Prime Air’ geheten, moet gebruik maken van octocopters en zou al klaar zijn voor commercieel gebruik. Alleen de Amerikaanse luchtvaartorganisatie FAA (Federal Aviation Administration) moet er zijn zegen nog aan geven, aldus een FAQ op de website van Amazon. Misschien wordt dat ooit nog wel eens gemeengoed en zie je net zo vaak besteldrones in de lucht als bestelbusjes op de weg.

Amazon-baas Jeff Bezos kondigde de nieuwe besteldienst op de Amerikaanse televisie aan: over vier tot vijf jaar zou het in een aantal grote steden van start kunnen gaan. Sommige klanten zouden hun bestelling dan binnen 30 minuten nadat ze op de bestelknop hebben gedrukt, kunnen ontvangen. Aan de demovideo van Amazon te zien is de service alleen voor kleinere pakketten geschikt.

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

De Philips Hue Matter-ondersteuning is dan eindelijk uitgerold

Enige tijd geleden schreven we nog over waarom de smarthome-standaard Matter niet van de grond komt, maar nu begint het balletje eindelijk te rollen. ...

Met deze Odido aanbieding kun je flink besparen op internet en tv

Ben je op zoek naar een goede deal voor je internet en tv abonnement omdat je bijvoorbeeld wilt besparen op internet en tv of omdat je gaat verhuizen?...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er