Pakketbezorging met drones

Noud van Kruysbergen
0

Amazon heeft plannen om bestellingen bij zijn klanten ook met onbemande vliegtoestellen af te leveren. Deze bezorgdienst, ‘Amazon Prime Air’ geheten, moet gebruik maken van octocopters en zou al klaar zijn voor commercieel gebruik. Alleen de Amerikaanse luchtvaartorganisatie FAA (Federal Aviation Administration) moet er zijn zegen nog aan geven, aldus een FAQ op de website van Amazon. Misschien wordt dat ooit nog wel eens gemeengoed en zie je net zo vaak besteldrones in de lucht als bestelbusjes op de weg.

Amazon-baas Jeff Bezos kondigde de nieuwe besteldienst op de Amerikaanse televisie aan: over vier tot vijf jaar zou het in een aantal grote steden van start kunnen gaan. Sommige klanten zouden hun bestelling dan binnen 30 minuten nadat ze op de bestelknop hebben gedrukt, kunnen ontvangen. Aan de demovideo van Amazon te zien is de service alleen voor kleinere pakketten geschikt.

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Met deze Viaplay aanbieding kijk je met 20 procent korting naar o.a F1

Wil je graag met een leuke korting naar Formule 1, Premier League of Bundesliga voetbal kijken? Normaal gesproken kost dit 15,99 euro per maand, maar ...

Asus community event met onze lezers

Op woensdag 21 maart organiseerde Asus een event om hun nieuwe line-up van laptops te laten zien, waaronder de nieuwe Asus ZenBook Duo. Wij mochten ee...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er