Overal gamen met Valve Steam Link Anywhere

Daniel Dupré
0

Valve start met Steam Link Anywhere een dienst die het mogelijk maakt om van je eigen pc een cloudgamingcenter te maken. Gebruikers kunnen daarmee onderweg hun eigen gaming-pc bereiken en games op hun smartphone of notebook streamen. Steam Link Anywhere zit momenteel nog in de bèta-fase.

Steam Link Anywhere draait op de Steam Link-app die op Android, Windows en Raspberry Pi draait. Ook bezitters van de Steam Link streaming box kunnen dit gebruiken, hoewel Valve inmiddels de productie hiervan heeft gestaakt. Apple heeft de toepassing niet in zijn Store opgenomen. Tot nu toe was het alleen mogelijk om met de Steam Link-app games in je thuisnetwerk te streamen. In toekomst moet het dus mogelijk zijn ook buitenshuis de games op je pc te kunnen spelen.

Valve heeft niet veel details vrijgegeven. Voor het gebruik heeft je pc een hoge uploadsnelheid nodig en het weergaveapparaat een goede netwerkverbinding, aldus het bericht op het Steam Link-forum. Aangezien ook professionele cloud-providers moeite hebben met latencies, lijkt dit een redelijk optimistische insteek. Een snelle first-person shooter zal daardoor wat lastig worden. Andere genres zoals adventure games of strategische games waar de snelheid en daarmee latencies geen grote rol spelen, zullen eerder geschikt zijn om vanuit je hotelkamer te spelen. Steam Link is gratis verkrijgbaar.

 

Daniel Herbig

Meer interessant nieuws lees je in c't Magazine mei/2019

Deel dit artikel

Lees ook

Homey smarthomecentrale nu met Family Sharing

Bij de review in c't 5/2019 waren we erg enthousiast over de smarthome-centrale Homey. De functionaliteit daarvan is nu uitgebreid met rollen.

Launchtrailer voor Mortal Kombat 11

NetherRealm Studios heeft de officiële trailer vrijgegeven voor Mortal Kombat 11, de nieuwste iteratie van de langlopende gameserie waarvan in 1992 de...

0 Praat mee

avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er