Overal gamen met Valve Steam Link Anywhere

Daniel Dupré
0

Valve start met Steam Link Anywhere een dienst die het mogelijk maakt om van je eigen pc een cloudgamingcenter te maken. Gebruikers kunnen daarmee onderweg hun eigen gaming-pc bereiken en games op hun smartphone of notebook streamen. Steam Link Anywhere zit momenteel nog in de bèta-fase.

Steam Link Anywhere draait op de Steam Link-app die op Android, Windows en Raspberry Pi draait. Ook bezitters van de Steam Link streaming box kunnen dit gebruiken, hoewel Valve inmiddels de productie hiervan heeft gestaakt. Apple heeft de toepassing niet in zijn Store opgenomen. Tot nu toe was het alleen mogelijk om met de Steam Link-app games in je thuisnetwerk te streamen. In toekomst moet het dus mogelijk zijn ook buitenshuis de games op je pc te kunnen spelen.

Valve heeft niet veel details vrijgegeven. Voor het gebruik heeft je pc een hoge uploadsnelheid nodig en het weergaveapparaat een goede netwerkverbinding, aldus het bericht op het Steam Link-forum. Aangezien ook professionele cloud-providers moeite hebben met latencies, lijkt dit een redelijk optimistische insteek. Een snelle first-person shooter zal daardoor wat lastig worden. Andere genres zoals adventure games of strategische games waar de snelheid en daarmee latencies geen grote rol spelen, zullen eerder geschikt zijn om vanuit je hotelkamer te spelen. Steam Link is gratis verkrijgbaar.

 

Daniel Herbig

Meer interessant nieuws lees je in c't magazine 10/2023

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Geen Windows 11 23H2 release, wel update met o.a. Windows 11 Copilot

Vandaag is de dag dat er verwacht werd dat de nieuwe Windows 11 23H2 release zal plaatsvinden. Toch is dit niet het geval: Microsoft brengt vandaag in...

De Philips Hue Matter-ondersteuning is dan eindelijk uitgerold

Enige tijd geleden schreven we nog over waarom de smarthome-standaard Matter niet van de grond komt, maar nu begint het balletje eindelijk te rollen. ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er