Overal gamen met Valve Steam Link Anywhere

Daniel Dupré
0

Valve start met Steam Link Anywhere een dienst die het mogelijk maakt om van je eigen pc een cloudgamingcenter te maken. Gebruikers kunnen daarmee onderweg hun eigen gaming-pc bereiken en games op hun smartphone of notebook streamen. Steam Link Anywhere zit momenteel nog in de bèta-fase.

Steam Link Anywhere draait op de Steam Link-app die op Android, Windows en Raspberry Pi draait. Ook bezitters van de Steam Link streaming box kunnen dit gebruiken, hoewel Valve inmiddels de productie hiervan heeft gestaakt. Apple heeft de toepassing niet in zijn Store opgenomen. Tot nu toe was het alleen mogelijk om met de Steam Link-app games in je thuisnetwerk te streamen. In toekomst moet het dus mogelijk zijn ook buitenshuis de games op je pc te kunnen spelen.

Valve heeft niet veel details vrijgegeven. Voor het gebruik heeft je pc een hoge uploadsnelheid nodig en het weergaveapparaat een goede netwerkverbinding, aldus het bericht op het Steam Link-forum. Aangezien ook professionele cloud-providers moeite hebben met latencies, lijkt dit een redelijk optimistische insteek. Een snelle first-person shooter zal daardoor wat lastig worden. Andere genres zoals adventure games of strategische games waar de snelheid en daarmee latencies geen grote rol spelen, zullen eerder geschikt zijn om vanuit je hotelkamer te spelen. Steam Link is gratis verkrijgbaar.

 

Daniel Herbig

Meer interessant nieuws lees je in c't magazine 8-9/2022

Deel dit artikel

Lees ook

c’t Live 2022 spreker: Pieter Dubelaar

c’t-Live 2022: Blockchain: de zin en onzin van crypto, smart-contracts, NFTs en Web3 – Pieter Dubelaar

Linux nu ook voor de nieuwste Chinese en Apple-processors

De nieuwste Linux-kernel kan overweg met de MacBook Air met M2-processor en de Chinese LoongArch-architectuur. Er er is meer nieuws.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er