Valve brengt pc-games naar mobiele apparaten

Alieke van Sommeren
0

Valve, het bedrijf achter het gamingplatform Steam, heeft de Steam Link-app uitgebracht waarmee pc-games naar smartphones, settopboxen en tablets zijn te streamen. Het spelen van de spellen is al mogelijk op Android, een app voor iOS volgt binnenkort. Voor het streamen heb je een 5GHz-wifi-verbinding op je mobiele apparaat en bedrade aansluiting naar je Windows-pc of Mac nodig.

De Steam Link-app ondersteunt de eigen Steam-controller plus door o.a. door Apple goedgekeurde controllers. Er is een overzicht met alle ondersteunde controllers beschikbaar. De bèta van de Android-versie van de app staat inmiddels in de Play Store. De app voor iOS staat gepland maar er is geen releasedatum bekendgemaakt.

Wat heb je nodig

Voor Android-smartphones en tablets geldt dat je minimaal Android 5.0 moet hebben draaien. Android tv’s kun je het beste bedraad met je router verbinden. De app moet werken op de Nvidia Shield TV en op Chromebooks die ondersteuning hebben voor het draaien van Android-apps. Via bluetooth maak je verbinding met de ondersteunde controllers. Voor iOS-apparaten gaat gelden dat je minimaal iOS 10 moet hebben. Voor de Apple TV is tvOS 10.3 of nieuwer nodig. Onder ideale omstandigheden is 4K 60 fps mogelijk, maar meestal houdt het op bij 1080p en 60 fps.

 

Meer over

Gaming

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Reserveer nu: De complete gids voor Windows 11

Wil je alles weten over de nieuwe mogelijkheden van Windows 11? In deze herziene speciale editie ontdek je de nieuwste functies.

Gnome 44 release: nieuwe versie maar wel zonder GTK3

Met de release van Gnome 44 is er een nieuwe versie van de gratis Linux-desktopomgeving uitgebracht, waarin belangrijke innovaties zijn doorgevoerd. Z...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er