Valve brengt pc-games naar mobiele apparaten

Alieke van Sommeren
0

Valve, het bedrijf achter het gamingplatform Steam, heeft de Steam Link-app uitgebracht waarmee pc-games naar smartphones, settopboxen en tablets zijn te streamen. Het spelen van de spellen is al mogelijk op Android, een app voor iOS volgt binnenkort. Voor het streamen heb je een 5GHz-wifi-verbinding op je mobiele apparaat en bedrade aansluiting naar je Windows-pc of Mac nodig.

De Steam Link-app ondersteunt de eigen Steam-controller plus door o.a. door Apple goedgekeurde controllers. Er is een overzicht met alle ondersteunde controllers beschikbaar. De bèta van de Android-versie van de app staat inmiddels in de Play Store. De app voor iOS staat gepland maar er is geen releasedatum bekendgemaakt.

Wat heb je nodig

Voor Android-smartphones en tablets geldt dat je minimaal Android 5.0 moet hebben draaien. Android tv’s kun je het beste bedraad met je router verbinden. De app moet werken op de Nvidia Shield TV en op Chromebooks die ondersteuning hebben voor het draaien van Android-apps. Via bluetooth maak je verbinding met de ondersteunde controllers. Voor iOS-apparaten gaat gelden dat je minimaal iOS 10 moet hebben. Voor de Apple TV is tvOS 10.3 of nieuwer nodig. Onder ideale omstandigheden is 4K 60 fps mogelijk, maar meestal houdt het op bij 1080p en 60 fps.

 

Meer over

Gaming

Deel dit artikel

Lees ook

webtip: stamboom van muziek

Data mooi en duidelijk weergeven is één ding, maar musicmap.info met z’n geneologie van muziek zit ook tjokvol informatie over het doel van de site, h...

UEFI-firmware voor Raspberry Pi 4 (en 3)

Programmeurs werken aan een UEFI-compatibele firmware voor de Raspberry Pi waarmee ARM64 Linux-distributies eenvoudiger kunnen opstarten.

Interessant voor jou

0 Praat mee

avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er