Oppo onthult Under-Screen Camera en MeshTalk

Daniel Dupré
0

Oppo heeft vandaag op de MWC Shanghai 2019 twee nieuwe technieken getoond voor smartphones: de Under-Screen Camera (USC) en MeshTalk, een decentrale communicatietechnologie.

Oppo Under-Screen Camera

(Bron: Oppo)De under-screen camera is een techniek waarbij de camera aan de voorzijde van een smartphone in het scherm is geïntegreerd. Oppo had al een smartphone uitgebracht waar geen selfie-camera in het scherm zit, maar waar er een zogenaamde ‘haaienfincamera’ aan de bovenzijde uitklapt. Dat maakt een notch of klein oogje in het scherm overbodig. De USC beschikt over een aangepaste cameramodule die meer licht vangt en gebruikmaakt van algoritmes en AI-learning om de cameraprestaties te verbeteren. De zoneregeling van het scherm wordt gebruikt om de pixels in het gebied direct boven de camera te regelen. De technologie stelt ook de helderheid in voor camerafuncties, gezichtsontgrendeling en video-oproepen.

Met MeshTalk kunnen apparaten met deze technologie volgens Oppo binnen een straal van drie kilometer met elkaar communiceren zonder gebruik van een mobiel netwerk, wifi of bluetooth. Deze gedecentraliseerde communicatietechnologie maakt directe tekst- of spraakberichten en spraakoproepen tussen Oppo-telefoons mogelijk.

Oppo MeshTalk

(Bron: Oppo)

Voor groepchats creëert MeshTalk een ad-hoc LAN en kan het communicatiebereik via signaalrelais worden uitgebreid. De speciale communicatiechipset van Oppo zou naast deze communicatie over langere afstand ook een lager stroomverbruik hebben.

Wanneer en in welke smartphones deze technieken beschikbaar zullen zijn, is nog niet bekend.

 

Meer mobiel nieuws lees je in c't magazine dec/2021

Meer over

Smartphones

Deel dit artikel

Lees ook

Geef c’t cadeau

Door de drukte van de afgelopen weken kan het zijn dat je nog geen tijd hebt gehad om een leuk cadeau voor Sinterklaas te kopen.

GIGABYTE presenteert G262 High Performance servers.

GIGABYTE kondigde twee nieuwe HPC-servers met ingebouwde accelerators aan, de GIGABYTE G262-ZO0 voor de AMD Instinct™ MI200 accelerator en de G262-IR0...

Interessant voor jou

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er