OnlyOffice: clouddienst beschikbaar als SaaS-pakket

Elwin Hodžić
0

OnlyOffice Docs is nu als clouddienst te verkrijgen. De ontwikkelaars bieden nu officieel een SaaS-pakket (Software as a Service) aan en zorgen voor het volledige beheer van de software.

Dit zijn dezelfde applicaties als de lokale versie. Het verschil is dat gebruikers ze slechts met een paar klikken kunnen verkrijgen. Ook hoeven ze de software niet eerst handmatig in te stellen.

OnlyOffice: clouddienst beschikbaar als gratis kantoorpakket


Blijf gratis op de hoogte van de nieuwste informatie en tips over (Microsoft) Office!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

OnlyOffice verbinden met elk opslagpatform

Afhankelijk van je voorkeur kan OnlyOffice ook vanuit de cloud worden verbonden met elk opslagplatform zoals Nextcloud of ownCloud, evenals een documentbeheersysteem. Zoals gebruikelijk zijn de juiste integraties beschikbaar als zogenaamde apps. Ten opzichte van de self-hosted variant zijn er geen wijzigingen voor de eindgebruikers.

OnlyOffice cloudhosting door Amazon AWS

Voor het hosten van de SaaS-instanties heeft OnlyOffice gekozen voor Amazon AWS. Toch is de softwareleverancier van plan om in de toekomst andere hostingproviders toe te voegen zodat klanten zelf kunnen kiezen welke ze willen gebruiken. Klanten krijgen afhankelijk van de licentie een dedicated server. Bij het VIP-plan van OnlyOffice moet het aantal gebruikers vooraf worden bepaald. De zakelijke variant waarbij je 8 euro per gebruiker per maand betaalt is daarentegen wat flexibeler.

Mocht je meer info willen over de prijzen en dergelijke, in de aankondiging van OnlyOffice kun je meer lezen over dit nieuwe product. Iets waar wel rekening mee gehouden moet worden is dat OnlyOffice on-premises licenties blijft aanbieden. Het nieuwe aanbod zal niets veranderen aan de gratis codebasis, die onder APGL v3 valt. Momenteel bevindt OnlyOffice Docs zich in versie 7.2 die in september 2022 is uitgebracht. Deze versie heeft onder meer een store toegevoegd voor plug-ins en een speciale preview-modus gekregen.

Tot slot

Benieuwd hoe het überhaupt is om te werken met dit Microsoft Office alternatief? Neem dan zeker even de tijd om te lezen hoe het is om OnlyOffice Docs te gebruiken in plaats van Microsoft Office in deze review!

Lees meer over software in c't 05/2024

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Acer kondigt maar liefst drie nieuwe gaminglaptops aan

Acer lanceert maar liefst drie nieuwe gaminglaptops. Zo introduceren ze de nieuwe Nitro 14 gaminglaptop met processors uit de AMD Ryzen 8040-serie. Oo...

20 jaar Fritzbox: een blik op zowel het verleden als de toekomst

De rode routers hebben zowel in Duitsland als Nederland een aanzienlijke niche veroverd en hebben een loyale schare fans. We kijken in dit artikel nie...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er