Online meeting via Google Meet gratis beschikbaar

Marco den Teuling
0

Via de gratis variant van Google Meet kunnen maar liefst 100 mensen een online meeting houden. De gratis versie van Googles dienst voor videobellen komt vanaf begin mei geleidelijk voor steeds meer gebruikers beschikbaar.

Google Meet (voorheen bekend als Hangouts Meet) bestaat al langer, maar was alleen beschikbaar voor zakelijke gebruikers van Googles G Suite. Er komt nu echter ook een gratis variant. Daarmee kunnen tot 100 mensen deelnemen aan een meeting. Met de tiled lay-out kun je tot 16 deelnemers tegelijk zien.

Google Meet gratis videobellen meeting online vergaderen

Google stelt een gratis versie beschikbaar naar aanleiding van de Corona-pandemie. De gratis versie zal beschikbaar blijven, maar vanaf 30 september zal de lengte van meetings beperkt worden tot een uur. De betaalde versie heeft die limiet niet en ondersteunt tot 250 deelnemers.

Voor het gebruik van de dienst is een Google-account nodig. Je kunt je op deze pagina aanmelden als je een bericht wilt krijgen wanneer de gratis dienst beschikbaar is voor jouw account. Je kunt het ook gewoon testen door je aan te melden op de website van Meet of in de mobiele app.

meet website

Meet kan in een browser worden gebruikt via meet.google.com of via apps voor Android en iOS. Behalve videobellen, kun je met Meet ook je scherm (of Chrome-tabbladen) delen met anderen en biedt het features zoals AI-verbetering van donkere beelden, live ondertiteling (momenteel alleen Engelstalige gebruikers) en noise cancelling.

Google Meet is nog een gratis optie voor videobellen of online vergaderen, naast andere diensten zoals Microsoft Teams, Whereby en Zoom. Bij al deze diensten wordt gebruikgemaakt van de servers van de aanbieder. Meer over hoe Meet dit beveiligt en met je data omgaat, vermeldt Google op zijn site.

Als je liever gebruikmaakt van een dienst die op je eigen server draait, lees je in c’t magazine uitgave 6 hoe je zoiets opzet voor Jitsi Meet.

Uitgebreide achtergrondinfo en praktische workshops bekijk je op je gemak in c't magazine 12/2022

Meer over

AppsGoogle

Deel dit artikel

Lees ook

UEFI BIOS: bekende beveilingslekken nog niet verholpen

Door experts zijn verschillende OpenSSL-versies die beveiligingslekken bevatten in een UEFI BIOS-update gevonden. Dit brengt logischerwijs wat risico'...

Black Friday Deals 2022: de beste deals voor je op een rijtje

Black Friday is een periode met aanzienlijk veel techdeals. Het is logisch dat je dan gauw het overzicht kwijtraakt. Gelukkig hebben wij van c't wat l...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er