OneDrive ondersteuning voor oudere Windows-versies stopt

Redactie
0

De ondersteuning voor de desktopapplicatie van OneDrive op Windows 7, 8 en 8.1 stopt. Na 1 maart 2022 zal de synchronisatie van gegevens niet meer werken.

windows onedrive ondersteuning stopt

Microsoft Windows stopt ondersteuning Onedrive

Microsoft beëindigt de ondersteuning en daarmee de synchronisatieoptie voor de desktopversie van OneDrive in de besturingssystemen Windows 7, 8 en 8.1.

Na 1 maart 2022 zal synchronisatie met gegevens in de Microsoft cloud niet langer mogelijk zijn op oudere besturingssystemen. Volgens Microsoft gaat het om particuliere gebruikers – voor zakelijke klanten zal de ondersteuning na 1 januari 2022 worden aangepast aan de verlengde levenscyclus voor Windows.

De verlengde ondersteuningsperiode (levenscyclus) voor Windows 7 en Windows 8.1 eindigt op 10 januari 2023, terwijl die voor Windows 8 al is afgelopen op 12 januari 2016. Windows 8-klanten met een verlengde ondersteuningsperiode zouden dus moeten upgraden naar versie 8.1 om de OneDrive-desktoptoepassing te kunnen blijven gebruiken. Microsoft raadt in de blogpost aan om het besturingssysteem te updaten naar Windows 10 of Windows 11 om een onderbreking te voorkomen.


Blijf op de hoogte van de nieuwste informatie en tips!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.


OneDrive desktop app voor handmatig uploaden

Na de deadline kunnen gegevens van besturingssystemen die niet langer worden ondersteund, nog steeds handmatig worden geüpload naar Microsoft OneDrive op het internet – via de desktop-app voor oudere versies van Windows. Op die manier kunnen alle gegevens nog steeds worden geraadpleegd, bewerkt en gedeeld.

Onlangs kreeg Microsoft kritiek van een beveiligingsonderzoeker omdat het malware die op zijn clouddiensten werd gehost niet op tijd verwijderde en veel trager handelde dan zijn concurrenten. Vorig jaar heeft Microsoft de functies van OneDrive vergemakkelijkt en uitgebreid met “remote everything”.


lees meer Windows 11 nieuws in c't 05/2024

Deel dit artikel

Lees ook

Windows 11 opstart proces is trager dan Windows 10

Het Windows 11 opstart-proces lijkt trager dan bij Windows 10: hoe snel is de nieuwkomer in vergelijking met zijn voorganger?

Windows 11 hardware eisen in de praktijk – en hoe je ze omzeilt

De aangekondigde Windows 11 hardware eisen hebben voor heel wat opschudding gezorgd. Wij hebben ze in de praktijk gecheckt – met verrassende resultate...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er