Odido inflatiecorrectie 2024: dit kun je verwachten als abonnee van Odido

Elwin Hodžić
0

Eerder schreven we al over dat Delta als eerste grote Nederlandse provider een inflatiecorrectie voor 2024 had aangekondigd. Nu heeft Odido (voorheen bekend als de providers T-Mobile & Tele2) aangekondigd dat ook zij vanaf januari 2024 met een inflatiecorrectie zullen komen.

Odido inflatiecorrectie 2024 dit kun je verwachten als abonnee van Odido

Voor wie geldt de Odido inflatiecorrectie 2024?

Odido verhoogt de prijzen van abonnementen die vóór 1 oktober zijn afgesloten of verlengd, met een inflatiecorrectie van 5,7 procent. De provider kondigt aan dat abonnementen die na 1 oktober zijn afgesloten of verlengd, op een later tijdstip zullen worden aangepast. De prijsverhoging kan, afhankelijk van de abonnementen voor vaste en/of mobiele diensten, oplopen tot enkele euro’s per maand.

Waarom voert Odido een inflatiecorrectie door?

Odido geeft aan dat als de prijzen in Nederland stijgen, dat ook hun kosten  stijgen. De provider past een inflatiecorrectie toe om deze kosten door te berekenen aan de abonnees. Hiermee beoogt de provider kostenverhoging, wat nadelig kan uitpakken voor jou als abonnee, aangezien je dan meer gaat betalen voor hetzelfde abonnement.


Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws van providers?

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Prijsaanpassingen van andere providers

In de eerste maand van het nieuwe jaar verhogen Delta en Odido doorgaans hun abonnementsprijzen, wat meestal resulteert in een kostenstijging. Ziggo en KPN, de twee andere grote landelijke aanbieders van vaste diensten, passen vrijwel altijd hun tarieven aan op 1 juli.

Liever geen inflatiecorrectie?

Als je je abonnement vóór de einddatum wilt opzeggen vanwege de inflatiecorrectie, is dat helaas niet mogelijk. Odido geeft namelijk aan dat de inflatiecorrectie een integraal onderdeel is van je contract. Hierbij geven zij bovendien aan dat dit onder andere wordt vermeld in de algemene voorwaarden van Odido.

Toch zou je wel de inflatiecorrectie kunnen ‘vermijden’ door over te stappen naar een andere provider. Hierdoor ‘ontloop’ je niet alleen de inflatiecorrectie, maar kun je vaak jaarlijks aanzienlijk besparen op internet en tv dankzij welkomstcadeaus en kortingen.

Lees meer over besparen op internet en tv


Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws van providers?

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

AZ – Ajax live kijken? Zo kun je kosteloos deze wedstrijd bekijken

De wedstrijd tussen AZ en Ajax staat voor de deur: vandaag om 16:45 uur nemen de nummer 4 en 5 van de Eredivisie het tegen elkaar op. Wil je de wedstr...

Met deze Odido aanbieding kun je aanzienlijk besparen op internet en tv

Ben je op zoek naar manieren om te besparen op internet en tv? Of het nu gaat om het vinden van een voordelig abonnement of vanwege een recente verhui...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er