Nvidia gaat adaptive sync (Freesync) ondersteunen

Alieke van Sommeren
0

Nvidia heeft op de CES aangekondigd dat per 15 januari adaptive sync volgens de VESA-standaard wordt ondersteund. Dit is de techniek die AMD Freesync noemt.

Vanaf 15 januari wordt de optie in de drivers van Nvidia opgenomen. De optie wordt overigens alleen beschikbaar voor kaarten uit de 1000 en 2000-serie van Nvidia. Het bedrijf heeft 400 schermen getest en 12 stuks (zie de afbeelding) hebben het stempel ‘G-Sync Compatible’ gekregen. Er worden nog meer test met schermen (zo’n 150 stuks) uitgevoerd.

Het valt op dat de schermen die G-Sync Compatible worden genoemd allemaal een ruime Freesync-range hebben en een TN-paneel. Goedkopere schermen hebben vaak een beperktere range.

Nvidia’s eigen G-Sync is een duurdere oplossing omdat deze specifieke hardware vereist. Schermen die de G-Sync-hardwaremodule aan boord hebben krijgen voortaan ‘G-Sync Ultimate‘ als aanduiding.

Dat een Freesync-scherm niet het G-Sync Compatible-stempel heeft wil niet zeggen dat je de optie niet kunt gebruiken vanaf 15 januari, de optie staat alleen standaard uitgeschakeld in de drivers.

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Voordelige monitor met FreeSync getest

De AOC Q3279VWF biedt 32 inch aan beeldoppervlak, 75 Hz, FreeSync, voldoende aansluitmogelijkheden en heeft een zeer schappelijke prijs. Een kort test...

iiyama ProLite XUB2395WSU: 22,5″-IPS panel met FreeSync

De XUB2395WSU van iiyama is compact, maar zit wel ruimer in de horizontale pixels voor wat meer werkoppervlak.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er