Nixie, de wearable drone-camera

Noud van Kruysbergen
0

Nixie2Op hothardware.com staat het opmerkelijke verhaal van Nixie, de miniatuur-cameradrone die je als een armband om je pols draagt en die zelfstandig opstijgt en een foto van zijn eigenaar maakt. Daarna keert hij als een boemerang weer terug en vouw je hem eenvoudig weer om je pols.

Het klinkt bijna als een scene uit een van de Iron-Man-films:,high-tech kledingstukken die naar je toe vliegen en zich om je heen vouwen. Nixie is inderdaad de eerste wearable drone. Hij is ontworpen in het kader van Intels ‘Make it Wearable‘ competitie. Alle deelnemers moesten voor hun ontwerp gebruik maken van Intels Edison-kit, hardware die zowel klein als goedkoop genoeg is om in een klein draagbaar apparaatje te passen.

Selfies zijn niet meer weg te denken uit onze cultuur, net zomin als drones. Vooral bij uitstapjes en op vakantie wil je met bijzondere foto’s thuiskomen, maar meestal zijn je armen te kort voor de mooiste foto’s. Dat is precies het doel van de ontwerpers van Nixie: een drone die zijn baasje volgt en op de foto zet. Je maakt Nixie met een simpele beweging los van je pols en gooit hem in de lucht. Daarna gaat hij rondjes om je heen vliegen waarbij hij jou steeds in het vizier houdt. Dat betekent dat je je handen vrij hebt voor bijvoorbeeld het uitvoeren van mountainbike-acties en bijzondere stunts. Een video laat zien hoe het werkt.

Team Nixie is een van de finalisten die hun prototype bij de finale op 3 november 2014 in San Francisco mogen presenteren. De hoofdprijs is 500.000 dollar.

Meer over

Camera's

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Linux kernel-ondersteuning van LTS-versies verkort van 6 naar 2 jaar

Het onderhouden van de ondersteuning voor een Linux-kernel vereist steeds meer inspanning. Met de huidige line-up zullen de ontwikkelaars binnenkort s...

Pre-order de nieuwe special: ChatGPT en andere mogelijkheden van AI

Ontdek zelf de kracht van ChatGPT en leer hoe je in een handomdraai teksten over elk onderwerp schrijft en hoe je je eigen teksten beter en mooier kun...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er