Nieuwe Zenbook- en Vivobook-laptops aangekondigd door ASUS

Elwin Hodžić
0

ASUS heeft vandaag tijdens het virtuele Thincredible-event nieuwe Zenbook- en Vivobook-laptops aangekondigd. Zo zijn er drie nieuwe Zenbooks en twee nieuwe Vivobooks aangekondigd op dit online event.

Alle laptops die vandaag zijn aangekondigd op het virtuele Thincredible-event maken gebruik van het nieuwe ASUS Lumina OLED-beeldscherm, de ASUS IceCool-technologie en duurzame designs.

ASUS Zenbook S13 OLED: ultraportable OLED-laptop

De ASUS Zenbook S13 OLED is volgens ASUS de tot dusver dunste en lichtste OLED-laptop ter wereld met een gewicht van slechts 1 kilogram en een dikte van 1 cm. Deze nieuwe Zenbook is Intel Evo-gecertificeerd en beschikt over het nieuwe ASUS Lumina OLED-beeldscherm. Ook heeft het voldoende I/O-poorten en een 63 Wh-batterij die het een hele dag volhoudt.

Ook zijn er nog twee laptops toegevoegd aan de ASUS Zenbook line-up namelijk de:

  • ASUS Zenbook 14X OLED
  • ASUS Zenbook 14 Flip OLEDASUS Vivobook S14 OLED & Vivobook S15 OLED

ASUS heeft ook twee nieuwe modellen toegevoegd aan het Vivobook-aanbod:

  • ASUS Vivobook S14 OLED
  • ASUS Vivobook S15 OLED

Deze lichtgewicht laptops hebben een stijlvol design en mixen performance met unieke designs en het ASUS Lumina OLED-beeldscherm. Beide modellen zijn gecertificeerd door Intel Evo en hebben (maximaal) een 13e generatie Intel Core i9-13900H processor, een 2.8K 120 Hz ASUS Lumina OLED-beeldscherm en een accu van maar liefst 75 Wh.

De ASUS Vivobook S15 OLED kan daarentegen ook worden aangeschaft met optionele Intel Arc discrete graphics indien dit gewenst is.

Beide laptops zijn ontworpen met een 180°-scharnier dat verschillende gebruikersscenario’s mogelijk maakt en zijn gecertificeerd voor duurzaamheid van militair niveau.

ASUS Vivobook S14 OLED & Vivobook S15 OLED

Samenwerking met BAPE

Tijdens het Thincredible Launch Event heeft ASUS ook een samenwerking met het Japanse kledingmerk BAPE gepresenteerd in de vorm van een speciale Vivobook S15 OLED BAPE Edition en bijbehorende accessoires.

Beschikbaarheid van de nieuwe laptops

De ASUS Zenbook S13 OLED is vanaf volgende week verkrijgbaar via de website van ASUS. Alle andere laptops, met uitzondering van de ASUS Vivobook S15 OLED BAPE Edition, worden in mei verwacht in de Benelux.


Op de hoogte blijven van deze nieuwe ASUS laptops? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Meer over

ASUSlaptop

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Odido inflatiecorrectie 2024: dit kun je verwachten als abonnee van Odido

Eerder schreven we al over dat Delta als eerste grote Nederlandse provider een inflatiecorrectie voor 2024 had aangekondigd. Nu heeft Odido (voorheen ...

Laatste kans aanbieding: pak jouw magazine moment met c’t

Kies voor c’t en blijf op de hoogte van de nieuwste IT-ontwikkelingen. Ontdek diepgaande artikelen over onderwerpen die jou interesseren en laat je ui...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er