Nieuwe Windows Update brengt veel kleine verbeteringen met zich mee

Elwin Hodžić
0

Microsoft heeft de optionele Windows Update-previews voor zowel Windows 10 als Windows 11 uitgebracht. Deze nieuwe Windows update verbetert veel kleine zaken, vooral binnen Windows 11.

Nieuwe Windows Update preview brengt veel kleine verbeteringen met zich mee


 

Gratis nieuws, info en tips over Windows 11 ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Wijzigingslijsten

Het Knowledgebase-artikel KB5035942 informeert over de Windows 11-updates, die de versieniveaus naar 22621.3374 en 22631.3374 verhogen. Daarnaast biedt het Knowledgebase-artikel KB5035941 een overzicht van de minder omvangrijke wijzigingen in Windows 10, waarbij het versienummer naar 19045.4239 stijgt.

Belangrijkste wijzigingen in Windows 11

De wijzigingslijst, vooral voor Windows 11, heeft veel details toegevoegd. Een opvallend punt van de Microsoft-ontwikkelaars is dat ze de mogelijkheid hebben toegevoegd om Copilot in Windows (preview) tien keer te gebruiken wanneer gebruikers met een lokaal account inloggen. Voor verder gebruik moeten ze inloggen met een Microsoft-account of Entra ID. Microsoft had dit al aangekondigd toen het vorige week de distributie van Copilot naar meer apparaten uitbreidde.

Verbeteringen aan het vergrendelscherm

Het vergrendelscherm zal extra inhoud tonen, zoals het weer, sportnieuws, verkeers- en financieel nieuws op zowel Windows 10- als Windows 11-computers. Je activeert dit via Instellingen – Personalisatie – Vergrendelscherm. Er kan een probleem zijn met het niet reageren van instellingen bij het verwijderen van Bluetooth-apparaten, wat de update moet oplossen. Ook zou de update usb-audio problemen verhelpen, die op sommige processors optraden na starten, pauzeren of hervatten na slaapmodus.

Uitbreiding van spraaktoegang en deelfuncties

Spraaktoegang ondersteunt nu meer talen, waardoor men de computer met Duits, Frans of Spaans kan besturen. Deze functie is ook aangepast voor gebruik met meerdere monitoren en staat het creëren van persoonlijke commando’s toe. De deelfunctie in het contextmenu varieert nu afhankelijk van het gebruik van een Microsoft-account of een Entra-ID. Windows Near Share heeft snelheidsverbeteringen ondergaan voor bepaalde netwerken en in de instellingen kan men de computer een eigen naam geven.

Verbeteringen aan screencasting en Windows 365

De screencasting-functie, die het scherm via wifi overbrengt, zou gebruikers moeten assisteren in het leren kennen en vinden van de functie. Bovendien zijn er nieuwe functies voor Windows 365, Microsofts cloudgebaseerde online Windows PC, om het gebruik te vereenvoudigen. Met een speciale ‘Windows 365 Boot’-modus kunnen gebruikers direct inloggen op hun cloud-pc met Windows Hello for Business. Microsoft promoot zijn cloud-pc’s steeds meer.

Wijzigingen voor Windows 10

Voor Windows 10 introduceert de update Windows Spotlight voor de bureaubladachtergrond, die nieuwe afbeeldingen toont. Dit was eerder bekend van het inlog- of vergrendelscherm. Een probleem met het niet openen van het schermtoetsenbord wordt opgelost. Microsoft benadrukt ook dat notificaties voor een upgrade naar Windows 11 opnieuw verschijnen voor geschikte hardware. Er zijn enkele andere kleine verbeteringen genoemd in de changelog.

De updates zijn als optionele Windows-updates beschikbaar. Je vindt ze door naar Windows-updates te zoeken en moet ze handmatig initiëren. Als de optie “Ontvang de nieuwste updates zodra ze beschikbaar zijn” actief is, gebeurt het downloaden en installeren automatisch buiten de vastgestelde gebruiksuren.


Gratis nieuws, info en tips over Windows ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Meer over

windows

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Windows 11 overzicht: installatie, versies, problemen en meer

Windows 11 is de opvolger van Microsofts Windows 10 besturingssysteem. Je vindt hier alle informatie en antwoorden over deze Windows-versie.

Geen Windows 11 23H2 release, wel update met o.a. Windows 11 Copilot

Vandaag is de dag dat er verwacht werd dat de nieuwe Windows 11 23H2 release zal plaatsvinden. Toch is dit niet het geval: Microsoft brengt vandaag in...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er