Nieuwe Windows 11 versie verandert onder andere het installatiescherm

Elwin Hodžić
0

De huidige versie 26040 van Windows 11 in het Insider-kanaal Canary introduceert verschillende opvallende vernieuwingen, waaronder aanpassingen aan de installatie-UI, koppeling van Android-smartphones en een nieuw symbool voor taakbeheer.

Installatie-UI krijgt een make-over

Een van de opmerkelijke veranderingen betreft de installatie-UI, die voor het eerst sinds Windows Vista een significante update ontvangt. Microsoft plaatst de optie voor systeemherstel in de nieuwe versie van het Insider-kanaal Canary nu prominent in het midden van het scherm, direct onder “Installeer Windows 11,” in tegenstelling tot de eerdere positie linksonder.

Microsoft vernieuwt voor het eerst sinds Windows Vista het installatiescherm

Nieuwe ondersteuningsknop

Een nieuwe toevoeging is de ondersteuningsknop linksonder, hoewel deze momenteel nog beperkt lijkt te zijn. Op dit moment opent het slechts een venster met een link die op een ander apparaat moet worden ingevoerd, wat potentieel verbeterd kan worden met een verkorte URL of een QR-code.


Gratis het laatste nieuws ontvangen over Windows 11?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Verplaatsing van het Copilot-logo

Het Copilot-logo verplaatst zich naar de taakbalk aan de rechterkant en wordt daar standaard permanent weergegeven. Deze wijziging is bedoeld om de functionaliteit van het draadloos overzetten van inhoud naar televisies of andere apparaten in hetzelfde netwerk te benadrukken. In Europa ontbreekt de knop in de normale Windows 11-edities vooralsnog vanwege Europese wetgeving (Digital Marketing Act, DMA).

Draadloze toegang tot Android-afbeeldingen

Een nieuwe functionaliteit stelt gebruikers in staat om rechtstreeks toegang te krijgen tot afbeeldingen en schermafbeeldingen van hun gekoppelde Android-smartphone of -tablet via apps zoals het Windows Knipprogramma. Dit elimineert de noodzaak om afbeeldingen handmatig te delen voor bewerking of verzending op de pc.

Veranderingen in WordPad en taakbeheer

Helaas verdwijnt de oude en vertrouwde WordPad als tekstverwerkingsprogramma uit Windows 11, terwijl het taakbeheer een nieuw logo krijgt voor de taakbalk.

Testfase en beschikbaarheid

De genoemde functies worden momenteel getest in een vroege versie, en het zal nog even duren voordat ze voor alle gebruikers beschikbaar zijn. Windows Insiders kunnen echter al ISO-bestanden van Windows 11-build 26040 downloaden om de nieuwe functies uit te proberen.


Gratis het laatste nieuws ontvangen over Windows 11?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Windows 11: Prestatieproblemen met SSD en HDD

Windows 11 lijdt aan prestatieproblemen met de SSD en HDD. Microsoft werkt aan een Windows 11-update die de schrijfprestaties zal verbeteren.

Windows 11: problemen met kleurweergave op HDR-schermen

Windows 11 heeft problemen met de kleurweergave, sommige kleuren komen in beeldbewerkingsprogramma's niet correct op het scherm.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er