Nieuwe versie The Witcher 3 krijgt raytracing op PS5 en Xbox Series X

Daniel Dupré
0

CD Projekt Red heeft een nieuwe versie van The Witcher 3 voor Playstation 5 en Xbox Series X aangekondigd. De ontwikkelaars beloven kortere laadtijden en raytracing.

The Witcher 3 next gen

(Bron: CD Projekt Red)

CD Projekt Red werkt aan een nieuwe versie van The Witcher 3, die speciaal is ontworpen voor de nieuwe generatie gameconsoles. De next-gen-versie van de gameklassieker moet de technologie van Playstation 5 en Xbox Series X optimaal benutten.

De gameontwikkelaars hebben in een persbericht gemeld dat de nieuwe versie van The Witcher 3 snellere laadtijden en raytracing zal hebben. Tot nu toe zijn er slechts een enkele games voor de komende consoles aangekondigd die raytracing ondersteunen.

De next-gen versie van The Witcher 3 zal de game bevatten, en de eerder verschenen gratis downloadable content, waaronder ook de twee grotere DLC-pakketten Blood and Wine en Hearts of Stone. De nieuwe versie zal beschikbaar zijn als standalone-game voor de Xbox Series X, Playstation 5 en pc.

Dit betekent dat pc-gamers ook de nieuwe versie kunnen spelen. Het origineel verscheen in mei 2015. Gamers die deze versie al bezitten, kunnen de upgrade gratis krijgen.

CD Projekt Red heeft nog geen screenshots of video’s getoond. Het is dus vooralsnog niet duidelijk hoe groot de grafische veranderingen zullen zijn. CD Projekt Red heeft ook nog geen releasedatum genoemd.

Momenteel werkt CD Projekt Red nog hard aan de game Cyberpunk 2077. De game staat momenteel gepland om in november te verschijnen, hoewel de releasedatum de afgelopen maanden al meerdere malen werd uitgesteld.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws en de nieuwste online-artikelen? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

(Daniel Herbig/Daniel Dupré)

Meer gamenieuws lees je in c't magazine 4/2023

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Windows 11 Unified Update Platform geïntroduceerd door Microsoft

Op 28 maart gaat Microsoft het "Unified Update Platform" gebruiken voor Windows 11. Dit platform zorgt ervoor dat gebruikers minder gegevens hoeven te...

Windows 11 opstartproblemen door alternatieve desktop GUI-software

Microsoft waarschuwt dat Windows 11 mogelijk niet meer kan opstarten nadat updates zijn geïnstalleerd voor Windows 11 22H2, als er GUI-software aanwez...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er