Cyberpunk 2077: Braindance en Badlands video verschenen

Daniel Dupré
0

CD Projekt Red heeft een trailer van Cyberpunk 2077 uitgebracht die scènes uit de proloog toont. In een tweede video komen ook de ontwikkelaars aan het woord.

Cyberpunk 2077

(Bron: CD Projekt Red)

Gameontwikkelaar CD Projekt Red heeft een nieuwe trailer van Cyberpunk 2077 uitgebracht. In een uitgebreide livestream werden bovendien tal van nieuwe gameplay-scènes getoond. De trailer bevat scènes uit de proloog van de titel, terwijl de livestream ook gameplay-secties en ontwikkelaarsinterviews laat zien.

Ook zijn er korte scènes te zien uit de Badlands, een gebied buiten de futuristische Night City. Bovendien toont CD Projekt Red voor het eerst een nieuwe game-element met de naam Braindance. Via een soort geheugenopnames kunnen spelers bepaalde segmenten opnieuw afspelen, maar dan gezien vanuit het perspectief van andere personages. In de Braindance-modus kunnen spelers ook de actie van buitenaf bekijken. Spelers kunnen naar wens snel vooruit en achteruit spoelen, en de omgeving verkennen. Braindance is daarmee een soort van detective-modus.

Bekijk hier de trailer van Cyberpunk 2077:

Daarnaast is ook aangekondigd dat er een anime-versie van Cyberpunk 2077 op Netflix verschijnt. De animatieserie heet Cyberpunk: Edgerunners en wordt gemaakt door de Japanse animatiestudio Trigger. Er zijn nog geen beelden van getoond.

Cyberpunk 2077 staat gepland om op 19 november te verschijnen. Op 19 juni is de verschijningsdatum nog uitgesteld. Dat was overigens niet de eerste keer. Al in 2013 verscheen de eerste teaser van de game van CD Projekt Red. De game zal verschijnen voor pc, Xbox One en Playstation 4. Iedereen die de console-versie van de game aanschaft, krijgt een gratis upgrade voor Playstation 5 en Xbox Series X, die slechts enkele weken na Cyberpunk 2077 in de winkels zullen liggen. De voor de nieuwe generatie consoles geoptimaliseerde versie zal pas in 2021 beschikbaar zijn, zegt CD Projekt Red. Tot die tijd kunnen eigenaren van de nieuwe consoles de game in de compatibiliteitsmodus spelen.

Cyberpunk 2077 is een mix van first-person shooter en rollenspel. Spelers nemen de rol aan van de hoofdpersoon ‘V’ en verkennen de open gamewereld van de futuristische Night City. Ze kunnen hun karakter verder ontwikkelen op aspecten zoals intelligentie, techniek en coolness, missies op verschillende manieren oplossen en beslissingen nemen. Cyberpunk 2077 is een van de meest geanticipeerde games van dit jaar. Ontwikkelaar CD Projekt Red wist al eerder groot succes te behalen met The Witcher 3. Voor Cyberpunk 2077 heeft CD Projekt grote namen aan zich weten te koppelen: acteur Keanu Reeves belichaamt het personage Johnny Silverhand in de game.

(Daniel Herbig/Daniel Dupré)

Meer gamenieuws lees je ook in c't 05/2024

Meer over

Gaming

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

Met deze Odido aanbieding kun je behoorlijk besparen op internet en tv

Ben je op zoek naar manieren om te besparen op internet en tv? Of het nu gaat om het vinden van een voordelig abonnement of vanwege een recente verhui...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er