Nieuwe RX 5500-serie grafische kaarten van AMD

Daniel Dupré
0
AMD Radeon RX 5500 Series

(Bron: AMD)

AMD heeft de Radeon RX 5500-serie grafische kaarten aangekondigd. De kaarten gebruiken AMD’s RDNA gaming architectuur om hoge prestaties te leveren op 1080p.

De serie nieuwe kaarten bestaat uit de Radeon RX 5500 grafische kaart voor desktop-pc’s en de Radeon RX 5500M, een gpu voor laptops.

Enkele fabrikanten zoals Lenovo en HP hebben al aangekondigd desktopsystemen te leveren met de Radeon RX 5500 en MSI heeft zijn Alpha 15 gaming laptop aangekondigd, waarin de mobiele versie van de Radeon zal zitten. Ook Acer zal vanaf december systemen met deze kaart gaan leveren.

De RX5500 gebruikt AMD’s RDNA gaming architectuur, die het bedrijf ontwikkelt heeft voor zijn 7nm gpu-chips en GDDR6-werkgeheugen. De architectuur biedt ook ondersteuning voor PCI Express 4.0

Volgens AMD zouden de RX 5500-kaarten bij sommige titels gemiddeld tot 37 procent hogere prestaties leveren op 1080p-resolutie. De nieuwe kaarten ondersteunen bovendien de Radeon Image Sharpening (RIS)-techniek van AMD voor extra scherpe beelden, en Radeon anti-lag, waarmee de responstijden van invoerapparaten korter worden.

Gamers hebben bovendien de mogelijkheid om de Raise the Game-bundel games te krijgen bij aankoop van een in aanmerking komend systeem met een Radeon RX 5500-grafische kaart.

 

 

Meer informatie over grafische kaarten vind je in c't 05/2024

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Pre-order nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

KDE Plasma 6: dit is alles wat je moet weten over deze nieuwe versie

Met Plasma 6 heeft het KDE-team zijn bureaubladomgeving gemoderniseerd zonder deze op zijn kop te zetten. Veel veranderingen zijn uitgevoerd aan de ba...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er