Hyperrealistische graphics voor Radeon RX500 en RX400

Daniel Dupré
1

AMD introduceert Radeon Image Sharpening (RIS) voor Radeon RX 570, RX 580 RX 590 en RX 470 en RX 480 grafische kaarten. Daarvoor wordt de zogenaamde Radeon Image Sharpening-software gebruikt, die samen met de nieuwste Radeon Adrenalin Edition driver wordt geïnstalleerd. Daarmee halen gamers met een meer mainstream kaart scherpere graphics die volgens AMD vergelijkbaar zijn met de prestaties van een kaart uit de Radeon RX 5700-serie.

AMD noemt RIS een ‘intelligent contrast-adaptive sharpening’ algoritme, dat beelden scherper maakt terwijl het bijna geen effect heeft op de gaming prestaties van de kaart. In combinatie met Radeon GPU upscaling, geeft RIS volgens AMD ook scherpe beelden en vloeiende framerates op beeldschermen met een zeer hoge resolutie.

AMD RIS

(Bron: AMD)

RIS werkt met diverse DirectX 12- en Vulkan-games. Het wordt toegepast door de Radeon-software en is dus niet iets dat gameontwikkelaars hoeven te implementeren in hun games.

De nieuwe driver-versie met RIS kan worden gedownload op de site van AMD.

 

Meer informatie over grafische kaarten vind je in c't 05/2024

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

NordVPN aanbieding: dit is dé deal die jij nodig hebt van deze VPN-dienst

Ben je op zoek naar een goede NordVPN aanbieding? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Wij hebben dé deal voor jou gevonden voor NordVPN die je via de ...

Met deze nieuwe Ziggo aanbieding hoopt de provider op nieuwe klanten

Vorig jaar schreven we al over zowel de KPN inflatiecorrectie 2023 als de Ziggo inflatiecorrectie 2023 die niet bij iedereen in de smaak was gevallen....

1 Praat mee
avatar
  Abonneer  
nieuwsteoudste
Laat het mij weten wanneer er
Appleflap
Lezer
Appleflap

Hyperrealistisch vind ik iets een te groot woord, die term zou gebruikt moeten worden voor graphics die bijna niet te onderscheiden zijn van de werkelijkheid, in deze edge enhancement is daar geen sprake van, niets meer dan een leuke gimmick.