Nieuwe Raspbian met betere startup-wizard

Noud van Kruysbergen
0

In de oktober-update van Raspbian, het door de Raspberry Pi Foundation ondersteunde besturingssysteem voor de Raspberry Pi, zit een verbeterde startup-wizard. Toetsenbordinstellingen gaan er makkelijker mee. Je krijgt het toegekende ip-adres meteen op de eerste pagina te zien, zodat je daar niet naar hoeft te zoeken. Je krijgt ook meteen te zien welke wifiverbindingen er beschikbaar zijn. De netwerkplug-in van Raspbian verbergt het wifiwachtwoord standaard, zodat niet iedereen dat kan zien.

Naast updates voor Adobe Flash Player en RealVNC Server, ondersteuning voor de Raspberry Pi PoE HAT en de nieuwe Linux-kernel 4.14.71 is er helaas ook iets uit verdwenen: Mathematica. In de opsomming hierboven op de website van de Raspberry Pi Foundation is dat op dit moment nog niet aangepast, maar bij de release-notes staat het luid en duidelijk: “Removed Mathematica”.

In c’t 11/2018 staat net een leuk project met Mathematica over het analyseren en eventueel voorspellen van aardbevingen met behulp van Mathematica en de Worlfram Library, dus voor dergelijke projecten moet je wel de juni-versie van Raspbian Stretch hebben.

 

Nieuwe Pi-projecten? Kijk in c't 05/2024

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

NordVPN lanceert Saily: een nieuwe wereldwijde eSIM-service

Nord Security, het moederbedrijf van NordVPN, heeft zojuist zijn nieuwste product gelanceerd onder de naam Saily. Dit is een nieuwe wereldwijde eSIM-s...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er