Nieuwe mesh: AVM introduceert FRITZ! Mesh Set

Redactie
0

Het aanbod aan mesh-producten om een goed wifi-netwerk op te zetten wordt steeds groter. AVM had al diverse producten op dit gebied en bijvoorbeeld veel routers van het bedrijf ondersteunen de techniek. Nu komt het bedrijf met een kant-en-klare set: de FRITZ! Mesh Set.

De Fritz! Mesh Set bestaat uit een FRITZ!Box 7530-router en een FRITZ!Repeater 1200. De router zorgt voor de verbinding met het internet en is een krachtig WiFi-basisstation, de repeater koppel je met één druk op de knop met de FRITZ!Box. De set ondersteunt technologieën zoals Mesh WiFi steering, beamforming en crossband repeating.

Fritz Mesh set inhoud

In de userinterface van de FRITZ!Box kun je zien welke devices zijn aangesloten op welke node en wat de snelheid en kwaliteit van de verbinding is. Verder is er een gratis app FRITZ!App WLAN om het Mesh-netwerk eenvoudig in te stellen en beheren. Daarin kun je ook de datadoorvoersnelheden van eindapparaten en de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding in het thuisnetwerk controleren.

Zoals bij andere AVM-producten heb je uitgebreide opties voor instellen en configureren zoals ouderlijk toezicht, instellen van tijdschema’s en een extra gasten-WiFi als privé of open hotspot. Met de app kun je zien wat er gebeurt op het thuisnetwerk.

De adviesprijs van de set is 200 euro en hij is al verkrijgbaar. Het mesh-netwerk is als je wilt nog verder uit te breiden met extra FRITZ!WLAN-repeaters of FRITZ!Powerline-apparaten.

Lees uitgebreide achtergrondinfo op je gemak in c't magazine okt/2021

Meer over

Wifi

Deel dit artikel

Lees ook

Windows 11 hardware eisen in de praktijk – en hoe je ze omzeilt

De aangekondigde Windows 11 hardware eisen hebben voor heel wat opschudding gezorgd. Wij hebben ze in de praktijk gecheckt – met verrassende resultate...

Apple Watch Series7 design: groter scherm, smallere randen

De nieuwe Apple Watch series7 heeft een always-on retina-display is en biedt apps meer ruimte, het design van de Apple Watch is niet ingrijpend gewijz...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er