Nieuwe HPC-server van Gigabyte

Daniel Dupré
0

Hardware-fabrikant Gigabyte heeft in zijn server- en workstation-segment de release aangekondigd van de Gigabyte G492-ZD0, een server bedoeld voor High Power Computing (HPC), AI en data-analyse.

Gigabyte G492-ZD0

(Bron: Gigabyte)

De Gigabyte G492-ZD0 ondersteunt onder andere PCIe 4.0 en is voorzien van Nvidia Mellanox NDR 400G InfiniBand voor versnelde gpu-computing en in-network computing. De Nvidia A100-gpu beschikt over 40 GB VRAM met 1,6 TB/s geheugenbandbreedte om gegevens snel te kunnen verwerken.

De GPU-naar-GPU-communicatie verloopt via 3e generatie Nvidia NVLink & NVSwitch, met een bandbreedte van 600 GB/s. In het apparaat zijn 12 NVLink-verbindingen beschikbaar per gpu en verbeterde schaalbaarheid. De Mellanox Socket Direct-technologie moet zorgen voor een lagere latency en de load van de cpu verlichten. In deze dual-socket-server kunnen de aparte cpu’s het netwerk direct benaderen zonder dat dit via de communicatielijn tussen de processors hoeft te lopen.

De server ondersteunt PCIe 4.0, wat voor een snelle interne verbinding en lage latency’s moet zorgen bij de verbinding met NIC’s en NVMe-schijven. De communicatie met gpu’s op andere servers moet dankzij RDMA en HDR InfiniBand zeer snel verlopen met snelheden tot 200 Gbit/s.

Gigabyte G492-ZD0

(Bron: Gigabyte)

De G492-ZD0 4U is ontworpen zodat hij ruimte biedt aan 8 Nvidia HGX A100 40GB gpu’s, wat voor flink wat grafische rekenkracht zorgt. Hart van de server vormt AMD’s Epyc-processorplatform, wat systemen met in totaal 128 cores mogelijk maakt. Op het moederbord kunnen 32 DDR4 DIMM’s van 3200 MHz, waarmee het systeem tot 8TB aan werkgeheugen kan worden voorzien. Wat de opslag betreft zijn er 8 × 2,5” U.2 NVMe-/SATA-bays. Daarnaast zijn er 8 low-profile (Gen 4 x16) uitbreidingssloten om de netwerk- of opslagmogelijkheden nog verder uit te breiden. De server is voorzien van dubbele 10 Gbit ethernet-poorten. Het systeem wordt van stroom voorzien door 3 + 1, 80 PLUS Platinum 3000W redundante psu’s.

Meer hardwarenieuws lees je in c't magazine nov/2021

Meer over

Servers

Deel dit artikel

Lees ook

Bitcoin kopen: wanneer is dit een goed moment?

Beleggers raken steeds meer geïnteresseerd in crypto valuta. Daardoor wordt het ook voor de ‘gewone mens’ interessanter om hier in te handelen. Maar w...

Microsoft toont truc om Windows 11 geïnstalleerd te krijgen

Microsoft beschrijft een truc hoe Windows 11 geïnstalleerd kan worden op computers met hardware die eigenlijk niet ondersteund wordt. Tegelijkertijd w...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er