Nieuwe HPC-server van Gigabyte

Daniel Dupré
0

Hardware-fabrikant Gigabyte heeft in zijn server- en workstation-segment de release aangekondigd van de Gigabyte G492-ZD0, een server bedoeld voor High Power Computing (HPC), AI en data-analyse.

Gigabyte G492-ZD0

(Bron: Gigabyte)

De Gigabyte G492-ZD0 ondersteunt onder andere PCIe 4.0 en is voorzien van Nvidia Mellanox NDR 400G InfiniBand voor versnelde gpu-computing en in-network computing. De Nvidia A100-gpu beschikt over 40 GB VRAM met 1,6 TB/s geheugenbandbreedte om gegevens snel te kunnen verwerken.

De GPU-naar-GPU-communicatie verloopt via 3e generatie Nvidia NVLink & NVSwitch, met een bandbreedte van 600 GB/s. In het apparaat zijn 12 NVLink-verbindingen beschikbaar per gpu en verbeterde schaalbaarheid. De Mellanox Socket Direct-technologie moet zorgen voor een lagere latency en de load van de cpu verlichten. In deze dual-socket-server kunnen de aparte cpu’s het netwerk direct benaderen zonder dat dit via de communicatielijn tussen de processors hoeft te lopen.

De server ondersteunt PCIe 4.0, wat voor een snelle interne verbinding en lage latency’s moet zorgen bij de verbinding met NIC’s en NVMe-schijven. De communicatie met gpu’s op andere servers moet dankzij RDMA en HDR InfiniBand zeer snel verlopen met snelheden tot 200 Gbit/s.

Gigabyte G492-ZD0

(Bron: Gigabyte)

De G492-ZD0 4U is ontworpen zodat hij ruimte biedt aan 8 Nvidia HGX A100 40GB gpu’s, wat voor flink wat grafische rekenkracht zorgt. Hart van de server vormt AMD’s Epyc-processorplatform, wat systemen met in totaal 128 cores mogelijk maakt. Op het moederbord kunnen 32 DDR4 DIMM’s van 3200 MHz, waarmee het systeem tot 8TB aan werkgeheugen kan worden voorzien. Wat de opslag betreft zijn er 8 × 2,5” U.2 NVMe-/SATA-bays. Daarnaast zijn er 8 low-profile (Gen 4 x16) uitbreidingssloten om de netwerk- of opslagmogelijkheden nog verder uit te breiden. De server is voorzien van dubbele 10 Gbit ethernet-poorten. Het systeem wordt van stroom voorzien door 3 + 1, 80 PLUS Platinum 3000W redundante psu’s.

Meer hardwarenieuws lees je in c't magazine 4/2023

Meer over

Servers

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Reserveer nu: De complete gids voor Windows 11

Wil je alles weten over de nieuwe mogelijkheden van Windows 11? In deze herziene speciale editie ontdek je de nieuwste functies.

Gnome 44 release: nieuwe versie maar wel zonder GTK3

Met de release van Gnome 44 is er een nieuwe versie van de gratis Linux-desktopomgeving uitgebracht, waarin belangrijke innovaties zijn doorgevoerd. Z...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er