Nieuwe gaminggear van Asus Republic of Gamers

Daniel Dupré
0

Republic of Gamers (ROG), de gaming divisie van Asus, heeft op zijn Meta Buffs online launch event een nieuwe line-up van gaminggear aangekondigd. Het event vond plaats in aanloop op de IFA, waar Asus ook een reeks nieuwe producten aankondigde.

(Bron: Asus)

Het gaming-assortiment bestaat uit een nieuwe serie ROG Strix GeForce RTX 30 serie grafische kaarten en een nieuwe reeks ROG Swift gamingmonitoren. Daarnaast zijn er nog de stille ROG Strix XF 120-ventilator, de ROG Rapture GT-AXE11000 WiFi 6E-router; het ROG Strix Scope RX-gamingtoetsenbord ROG RX Red Optical Mechanical Switches; de ROG Keris Wireless-muis; de ROG Delta S-headset en ROG Scabbard II gamemuismat aangekondigd.

De nieuwe ROG Strix GeForce RTX 30 serie grafische kaarten hebben een nieuw thermal design en gebruiken Nvidia’s Ampère-architectuur als basis. De GeForce RTX 30-serie is voorzien van nieuwe RT Cores, Tensor Cores en streaming multiprocessors.

ROG STRIX RX3090 24G

ROG STRIX RX3090 24G (Bron: Asus)

De ROG Swift 360Hz PG259QN en PG259QNR zijn snelle gamemonitors met verversingsfrequenties tot 360 Hz. De schermen hebben een 24,5-inch FHD (1920 × 1080) scherm dat voorzien is met Fast IPS-technologie. Het scherm zou daarmee tot vier keer sneller schakelen (gray to gray) dan conventionele IPS-panelen. De displays ondersteunen HDR10 en Nvidia G-SYNC.

ROG Swift 360Hz PG259QNR (Bron: Asus)

De ROG Swift PG329Q gamingmonitor is een 32-inch (2560 × 1440) scherm met een verversingssnelheid van 175 Hz. Deze is eveneens met een Fast IPS-panel voorzien en ondersteunt variabele overdrive.

Wanneer de artikelen verkrijgbaar zijn in de Benelux en prijzen zijn nog niet bekend.

 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws en de nieuwste online-artikelen? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief:

 

Meer gaming nieuws lees je in c't magazine nov/2021

Deel dit artikel

Lees ook

Bitcoin kopen: wanneer is dit een goed moment?

Beleggers raken steeds meer geïnteresseerd in crypto valuta. Daardoor wordt het ook voor de ‘gewone mens’ interessanter om hier in te handelen. Maar w...

Microsoft toont truc om Windows 11 geïnstalleerd te krijgen

Microsoft beschrijft een truc hoe Windows 11 geïnstalleerd kan worden op computers met hardware die eigenlijk niet ondersteund wordt. Tegelijkertijd w...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er