Nieuwe EX-lijn & AX-lijn servers aangekondigd door Hetzner

Elwin Hodžić
0

Hosting- en cloudprovider Hetzner komt met drie nieuwe speciale servers in zowel de EX-lijn als de AX-lijn op de markt. Hierbij gaat het om de EX101 Dedicated Server, EX44 Dedicated Server en de AX52 Dedicated Server.

Nieuwe EX-lijn & AX-lijn servers aangekondigd door Hetzner

EX101 Dedicated Server

De EX101 Dedicated Server van de Hetzner EX-lijn beschikt over een processor uit de 13e generatie van Intel, namelijk de Intel Core i9-13900 processor met 24 cores en een hybride architectuur. Deze server kan voor verschillende toepassingen worden ingezet. Zo beschikt de cpu over 16 energiezuinige cores en 8 prestatiecores voor intensieve werklasten. Bovendien versnellen de grotere L2- en L3-caches het verwerken van gegevens. Wat betreft het werkgeheugen heeft de server 64 GB aan DDR5 ECC RAM-geheugen tot zijn beschikking voor extra betrouwbaarheid en  betere prestaties. Met de twee 1,92 TB Datacenter Gen4 NVMe SSD’s biedt de server ook voldoende opslagruimte. Voor de EX101 Dedicated Server betaal je €84 per maand, inclusief een IPv4-adres en eenmalige installatiekosten van €39.

EX44 Dedicated Server

De EX44 Dedicated Server, ook uit de EX-lijn, heeft de Intel Core i5-13500 processor met hyperthreading tot zijn beschikking. Deze i5-cpu beschikt over 8 energiezuinige cores en 6 prestatiecores voor goede algehele performance. Samen met 64 GB DDR4 RAM-geheugen en twee snelle 512 GB Gen4 NVMe SSD’s biedt deze server een prima pakket aan als instap-server. De prijs van deze server is €44 per maand, plus eenmalige installatiekosten van €39.

AX52 Dedicated Server

De nieuwe AX52 Dedicated Server uit de AX-lijn komt gepaard met een AMD Ryzen 7 7700-processor op basis van de Zen4-architectuur. Met zijn 8 cores en 16 threads is het systeem geschikt voor een breed scala aan multi-threading-intensieve werklasten. Deze AX52 server heeft 64 GB aan DDR5 RAM-geheugen  tot zijn beschikking samen met twee snelle 1 TB Gen4 NVMe SSD’s. Voor deze nieuwe server van Hetzner ben je €59 per maand kwijt, plus eenmalige installatiekosten van €39.

Meer informatie over deze nieuwe modellen van Hetzner vind je op de pagina’s van de EX-lijn en de AX-lijn.

Meer over

Servers

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Nieuwe generatie Windows-laptops met AI aangekondigd door Microsoft

Microsoft markeert dit als het begin van een nieuwe generatie Windows-laptops. Het meest opvallende aan deze nieuwe generatie Windows-laptops met AI i...

Problemen met Patchday-updates van mei op Windows Server 2019

Sinds de laatste Patchday-updates van mei ondervinden gebruikers problemen met Windows Server 2019. De beveiligingsupdates van mei Patchday tonen herh...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er