Mozilla sluit potentieel gevaarlijk lek in Thunderbird

Daniel Dupré
0

Thunderbird logo

 

Het ontwikkelteam van Mozilla heeft afgelopen week twee veiligheidslekken in Thunderbird gesloten. Deze lekken waren eerder ook in Firefox aanwezig en door criminelen geëxploiteerd.

Afgelopen week had Mozilla al patches uitgegeven voor veiligheidsgaten die in de webbrowser Firefox waren gevonden. De combinatie van lekken had, indien een aanvaller deze had benut, voor aanzienlijke schade kunnen zorgen. E-mailclient Thunderbird was ook door deze lekken betroffen. Mozilla heeft nu ook een belangrijke beveiligingsupdate van de client uitgebracht.

De update waarmee de e-mailclient op versie 60.7.2 terechtkomt, verwijdert de kritieke veiligheidslekken CVE-2019-11707 en CVE-2019-11708. Het wordt gebruikers van Thunderbird ten sterkste aangeraden hun e-mailclient te updaten (via Instellingen/Help/Over Mozilla Thunderbird) in zoverre dat niet al automatisch is gebeurd.

 

Meer informatie over online veiligheid vind je in c't 05/2024

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

NordVPN lanceert Saily: een nieuwe wereldwijde eSIM-service

Nord Security, het moederbedrijf van NordVPN, heeft zojuist zijn nieuwste product gelanceerd onder de naam Saily. Dit is een nieuwe wereldwijde eSIM-s...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er