Kritiek veiligheidslek in Firefox

Daniel Dupré
0

Firefox update

 

Er is een ernstig veiligheidslek ontdekt in de webbrowser Firefox. Mozilla, het bedrijf achter de browser, heeft de gepatchte versies Firefox 67.0.3 en Firefox ESR 60.7.1 beschikbaar gesteld. Het bedrijf raadt aan de update spoedig te installeren. Het lek is ontdekt door een veiligheidsonderzoeker van Project Zero van Google.

Aanvallers hebben specifiek de webbrowsers Firefox en Firefox ESR in het vizier genomen. Ze maken daarbij gebruik van een veiligheidslek (CVE-2019-11707) waarmee ze de browser kunnen laten crashen. Zoals het er nu uitziet, zijn alle besturingssystemen hier kwetsbaar voor.

Mozilla beschrijft het veiligheidsrisico als ‘critical’. Het betreft een type confusion-lek. Daarmee zou een aanvaller via gemanipuleerde JavaScript-objecten in array.pop op kwetsbare computers een geheugenfout kunnen forceren. Een succesvolle aanval door schadelijke code via zo’n lek te laten uitvoeren is zonder meer realistisch. Indien dit lukt, zouden aanvallers een computer volledig kunnen overnemen. Er zijn momenteel geen verdere details bekend over eventuele aanvallen.

 

Meer informatie over veiligheid lees je in c't 05/2024

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

KDE Plasma 6: dit is alles wat je moet weten over deze nieuwe versie

Met Plasma 6 heeft het KDE-team zijn bureaubladomgeving gemoderniseerd zonder deze op zijn kop te zetten. Veel veranderingen zijn uitgevoerd aan de ba...

AVM en Huawei leggen geschil bij over wifi-patenten

AVM en Huawei hebben hun geschil over recente wifi-patenten, waar we eerder over hebben geschreven, bijgelegd. Ze zullen de aanpassingen in de firmwar...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er